Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Сценарії



Сценарії використовуються для роботи з невизначеними величинами. Наприклад, складаючи бюджет організації, може зна­добитися перегляд результатів зміни (зростання) одразу кількох ве­личин, таких, як заробітна плата, вартість оренди приміщення тощо. Із допомогою сценарію можна побачити наслідки зміни цих величин.

Використання сценаріїв дає можливість одночасно маніпулю­вати із 32 змінними. Кожний створений сценарій відображає свій ряд припущень, що використовуються для отримання кінцевого резуль­тату.

Перед тим як створити сценарій, необхідно надати імена клі­тинкам, які матимуть значення, що змінюються, а також клітинкам, що містять формули, від яких залежать змінювані значення.

Присвоюючи імена клітинкам, необхідно дотримуватися таких правил:

• імена не повинні мати пробілів;

• імена повинні бути якомога коротшими;

• ім'я клітинки повинно починатися з літери, а не цифри;

• якщо клітинка вже має ім'я, то необхідно вилучити його з вікна діалогу Присвоить имя до того, як вводити нове ім'я в поле імен.

Для створення сценарію слід виконати такі дії:

і. Активізувати меню Сервис і вибрати команду Сценарии.

2. У вікні діалогу Диспетчер сценарниев клацнути кнопку Добавить.

3. У новому вікні діалогу Добавление сценария ввести ім'я сценарію в поле Название сценария.

4. Клацнути в полі Изменяемые ячейки, а потім із допо­могою миші вибрати кожну клітинку або діапазон клітинок і клацнути кнопку ОК.

5. У вікні діалогу Значение ячеек сценария слід указати потрібні значення.

6. Клацнути кнопку ОК, і ЕХСЕL додасть створений сценарій до свого списку та відобразить це на екрані у вікні діалогу Диспетчер сценариев.

Для запуску сценарію слід відкрити вікно діалогу Диспетчер сценариев і двічі клацнути на імені необхідного сценарію у від­повідному списку. ЕХСЕL введе встановлені в сценарії значення у за­дані вхідні клітинки та виконає розрахунок.





Дата публикования: 2014-11-18; Прочитано: 571 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...