Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Візерунок фону



Тип, розмір, стиль і колір шрифту встановлюються із допо­могою відповідних команд меню Формат і кнопок на панелі інстру­ментів Форматироваиие аналогічно до того, як це виконується в редакторі Word.

Формат чисел можна вибрати зі списку Числовые форматы вкладинки Число вікна діалогу Формат ячеек. Ряд форматів чисел було розглянуто вище.

Спосіб вирівнювання можна змінити із допомогою відповідних кнопок на панелі інструментів Форматирование або із допомогою меню Формат. Можна вирівнювати текст у клітинці або інтервалі клітинок, переносячи слова. Щоб перенести слова всередині клітинки, слід у вікні Формат ячейки вибрати вкладнику Выравнивание і встановити прапорець Переносить по словам. Можна вирівняти заголовок відносно кількох стовпчиків, скориставшись кнопкою Обьединить й поместить в центре на панелі інструментів Форматирование.

Розміри стовпчиків і рядків зручніше змінювати з допомогою миші. Для цього потрібно встановити курсор миші на відповідну межу заголовка стовпчика чи рядка і лівою кнопкою змінити розміри. Якщо двічі клацнути на правій межі стовпчика (нижній межі рядка), то ЕХСЕЕ автоматично встановить потрібні розміри залежно від розмірів даних у клітинках.

Обрамлення для виділеного діапазону клітинок установлюєть­ся з допомогою відповідної кнопки панелі інструментів Форматиро­вание або встановленням відповідних параметрів вкладники Рамка вікна діалогу Формат ячейки.

Візерунок фону для виділеного діапазону клітинок можна вста­новити з допомогою параметрів вкладники Вид вікна діалогу Формат ячейки.

Для форматування блоку клітинок або таблиці можна використовувати команду Автоформат меню Формат. На екрані з'являється вікно діалогу Автоформат зі списком форматів, які розроблено професіональними дизайнерами, і вони включають у себе необхідні параметри для остаточного оформлення таблиці. Якщо натиснути кнопку Параметри, то можна встановити додаткові параметри оформлення на власний розсуд.





Дата публикования: 2014-11-18; Прочитано: 731 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...