Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Введення та редагування даних, типи даних



Для введення або редагування даних у будь-якій клітинці таблиці слід зробити її активною. Дані можна вводити безпосередньо в полі активної клітинки або в полі рядка формул у позицію, по­значену вертикальною рискою-курсором, який з'являється відразу після натиснення будь-якої клавіші з алфавітно-цифрового поля. Натиснення клавіші Enter або однієї зі стрілок управління курсором завершує введення даних у клітинку, а клавіша Еsc відміняє його. Символи можуть вводитися в режимі вставки або заміни. Пере­микання між режимами здійснюється клавішею Insert.

При натисненні клавіші Enter або однієї зі стрілок управління курсором клітинка для введення закривається, і табличний курсор

переміщується на одну клітинку в напрямі, що визначається вибраною опцією в списку Переход к другой ячейке после ввода в на­правлений... Цей список виводиться командою Параметри із меню Сервис, після чого потрібно вибрати вкладнику Правка.

Цікавою особливістю введення в ЕХСЕL є автовведення. При введенні даних у цьому режимі ЕХСЕL намагається вгадати, що вводиться, і дописує свій варіант до кінця. Якщо користувач згодний із цим варіантом, то слід просто натиснути клавішу Enter. В іншому випадку потрібно продовжити введення, ігноруючи пропозицію ЕХСЕL.

Клітинки можна заповнити даними, що повторюються або мають прогресію, Із допомогою автозаповнення.

Для цього потрібно виконати таке:

• ввести дані в першу клітинку;

• ввести дані в другу клітинку, щоб задати конкретний приріст елементів ряду. Величина приросту визначається за різницею значень двох його початкових елементів;

• виділити одну або дві клітинки, що містять початкові значення;

• перетягнути маркер заповнення (чорний квадратик у правому нижньому куті табличного курсору) мишею до останньої клі­тинки діапазону. При цьому курсор миші набуває вигляду маленького хрестика;

• відпустити кнопку миші, і стовпчик (рядок) заповнить­ся даними.

Автозаповнення також виконується з допомогою меню Прав­ка і команди Заполнить або з використанням клавіші Аlt під час протягування курсору миші вздовж діапазону клітинок. Але для даних текстового типу автозаповнення ляше дублює вміст клітинок.

Для редагування даних спочатку потрібно зробити клітинку активною, а потім натиснути клавішу F2 або двічі клацнути лівою кнопкою миші. У клітинці з'явиться риска-курсор - і можна вико­нувати редагування. Для видалення символу в позиції курсору слід натиснути клавішу Delete, а символу ліворуч від курсору - клавішу ВасК8расе. Якщо потрібно зовсім видалити дані з комірки, то не­обхідно спочатку її виділити, а потім натиснути клавішу Delete.

До клітинки можуть бути записані дані трьох типів; текстові, числові та формульні.





Дата публикования: 2014-11-18; Прочитано: 828 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...