Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Використання графічних можливостей



Програма Word має у своєму складі певну кількість графічних елементів, які можна використати для оформлення різних документів. Графічні елементи привертають увагу до документа, вносять різно­манітність у текст і підвищують інтерес читача до нього.

Текстовий редактор Word щодо використання графічних еле­ментів надає такі можливості:

• розміщення в тексті рисунків або інших графічних елементів чи об'єктів;

• використання обмежувальних ліній, рамок і фону. Для розміщення в тексті рисунка необхідно спочатку встано­вити курсор у позицію, де планується розміщення. Після цього по­трібно вибрати меню Вставка і виконати команду Рисунок.

При цьому відкривається додаткове меню із шістьома пунк­тами, які мають таке призначення:

"Картинки". Команда Добавить картинку відкриває колекцію кліпів із бібліотеки Microsoft ClipArt Gallery. Рисунки СІірАrt мають формат WMF хоча є можливість імпортувати інші графічні формати.

"Из файла". Команда Добавить рисунок дає змогу вставити рисунок з існуючого графічного файла. При цьому відкри­вається вікно діалогу Добавить рисунок, в якому слід вибрати потріб­ний файл. Для швидкого пошуку всіх файлів на диску можна скори­статися кнопкою Отбор цього вікна.

"Автофигурьі". Ця опція відкриває панель інструмен­тів із такими геометричними фігурами, як зірки і стрілки, та іншими елементами блок-схем.

"Обьект Word Art". Word Art- це аплет, що запус­кається разом із Word та іншими програмами Microsoft Office. Еле­мент, створений аплетом, стає вбудованим об'єктом усередині файлу документа. Word Аrt використовується для створення різних ефектів, даючи можливість застосовувати цікаві текстури і фон та надавати тексту різноманітні контури.

"Со сканера". При виборі цієї опції з допомогою про­грами Microsoft Photo Editor відбувається сканування зображення зі сканера, підключеного до комп'ютера, збереження графічного файлу і вставка отриманого рисунка до поточної позиції документа.

"Диаграмма". При виборі цієї опції створюється діа­грама у вигляді об'єкта Microsoft Graph - ще одного оплету, що надає просту електронну таблицю та панель інструментів для побудови діа­грами на основі числових даних.

Рисунок можна переміщувати, змінювати його розміри або видаляти. Перед цими операціями зображення необхідно виділити лівою кнопкою миші. Внаслідок цього навколо рисунка з'явиться прямокутна рамка з маленькими квадратиками-обмежувачами по пе­риметру. Розтягуючи рамку за ці квадратики, можна змінити розмір кадру рисунка. Рисунки також можна переміщувати в межах екрана з допомогою миші.

Часто виникає необхідність установити характер взаємовід­ношень між текстом і графічним зображенням. За замовчуванням установлено режим обтікання рисунка зверху та знизу. Змінюючи спосіб обтікання, можна зробити так, щоб текст оточував рисунок з усіх боків або знаходився у верхній частині документа. Щоб змінити параметри обтікання рисунка, слід вибрати меню Формат і команду Рисунок. Відкриється вікно Формат рисунка, в якому слід вибрати вкладнику Обтекание, а далі вибрати відповідний спосіб взаємного розташування тексту і рисунка.

Допоміжне оформлення документа можна виконати з допо­могою таких графічних елементів, як лінія, обрамлення та фон. Інструменти для цієї роботи знаходяться на панелі інструментів Таблицы й границы, але можна використати меню Формат і команду Границы й заливка. При цьому відкривається однойменне вікно діалогу з трьома вкладниками. Вкладника Граница дає змогу встановити ширину, колір і тип рамки навколо виділеного блоку тексту, а вкладника Страница - обрамлення навколо сторінки. Ь допомогою вкладники Заливка можна вибрати різні варіанти фону.





Дата публикования: 2014-11-18; Прочитано: 3503 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...