Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Виконання типових операцій з дисками, папками і файлами



Основними типами об'єктів, з якими працює користувач, у ОС \Уіпо!о\У5-98 є папки, документи та ярлики. Але для повноцінної роботи необхідно вміти виконувати операції також із дисками та файлами,

Доступ до об'єктів можна отримувати такими способами:

• із допомогою програми "Проводник";

• із допомогою програми "Мой компьютер".

Одним із найпотужніших інструментів \Уіпгїо№8-98 є програма-додаток “Проводник” - основний засіб роботи з папками та файлами. Інший засіб ("Мой компьютер") також призначений для роботи з файлами і папками, має простіший інтерфейс, але практично ті самі можливості, що й "Проводник".

Якщо відкрити програму "Мой компьютер", то з'являються значки дисків та об'єктів "Панель управлення", "Принтери", "WеЬ-папки" і "Назначенные задания". Відкриваючи будь-який значок диска, отримуємо доступ до папок і файлів, що знаходяться на ньому. У свою чергу, відкриваючи папки першого рівня, отримуємо доступ до папок та файлів другого рівня і т.д. Вікна в програмі "Мой компьютер" мають стандартну структуру, причому можна вивести на екран кілька вікон із вмістом різних дисків. Це дуже зручно лід час виконання таких операцій, як копіювання та переміщення об'єктів. Але часто трапляються випадки, коли програма "Мой компьютер" "забуває" оновлювати екран при заміні дискети та видає список файлів і папок попереднього гнучкого диска. Щоб примусово оновити інформацію при заміні дискети, потрібно натиснути клавішу F5.

Якщо запустити програму "Проводник", то з'явиться вікно, розподілене на дві частини: у лівій знаходиться панель ресурсів комп'ютера, а в правій - вміст вибраної папки.

Панель ресурсів має деревоподібну структуру папок, для позначення якої використовуються вертикальні штрихові лінії. Якщо біля папки є значок “+”, то це означає, що вона містить інші папки.

Якщо така папка відкрита, то значок “+” замінюється значком “-“Переміщення вздовж дерева папок не замінює вміст правої панелі. Для заміни вмісту правої панелі слід клацнути мишею на значок будь-якої папки в панелі ресурсів.

Кожному типу файлів, зареєстрованому в системі, присвою­ється свій оригінальний значок. Якщо Windows-98 не розуміє тип файлу або не знає, який додаток із ним пов'язаний, то встановлюється

стандартний значок із логотипом ^¥іпдо\У5-98 121.

Як у програмі "Мой компьютер", так і в програмі "Проводник" можна переглянути кількість вільного місця, загальний об'єм інформації на диску чи в окремій папці. Для цього слід використовувати кнопку "Свойства" на панелі інструментів.

До типових операцій з об'єктами належать:

копіювання;

переміщення;

вилучення;

• перейменування;

створення нової папки, документа чи ярлика.





Дата публикования: 2014-11-18; Прочитано: 2859 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...