Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Етапи моделювання



Тепер перейдемо до розгляду питань, пов'язаних безпосередньо з самим моделюванням. " Моделювання - метод дослідження об'єктів пізнання на їх моделях; побудова і вивчення моделей реально існуючих предметів і явищ (органічних і неорганічних систем, інженерних пристроїв, різноманітних процесів - фізичних, хімічних, біологічних, соціальних) і конструйованих об'єктів для визначення або поліпшення їх характеристик, раціоналізації способів їх побудови, управління і т.п.". Моделювання може бути:

¨ наочне (дослідження основних геометричних, динамічних, функціональних характеристик об'єкту на моделі);

¨ фізичне (відтворення фізичних процесів);

¨ наочно - математичне (дослідження фізичного процесу шляхом досвідченого вивчення яких-небудь явищ іншої фізичної природи, але описуваних тими ж математичними співвідношеннями, що і модельований процес);

¨ знакове (розрахункове моделювання, абстрактно - математичне).

Моделювання – це процес створення і дослідження моделі; будь-яка доцільна діяльність неможлива без моделювання. Сама мета вже є модель бажаного стану системи.

Алгоритм діяльності, також є моделлю тієї діяльності, яку необхідно реалізувати.

Мета моделювання диктує, які сторони оригіналу повинні бути

відображені в моделі.

Різним цілям відповідають різні моделі (цілі) одного і того ж об'єкту, звідси слідує висновок: для всебічного вивчення системи потрібна безліч моделей, кожна з яких повинна бути орієнтована на віддзеркаленні тих властивостей, які представляють інтерес для дослідників.





Дата публикования: 2014-11-04; Прочитано: 370 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...