Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Дослід 5. Гідроліз сахарози



МАТЕРІАЛИ: 1% розчин сахарози, 2н розчин HCl, розчин Фелінга, реактив Селіванова.

У пробірку налити 1мл сахарози, декілька крапель розведеної соляної кислоти і прокип'ятити 4-5 хвилин. Частину отриманого розчину нейтралізувати розчином гідроксиду натрію до слаболужної реакції і додати розчин Фелінга. Нагріти. Чому виділяється червоно-жовтий осад оксиду міді (I)? До другої частини розчину долити реактив Селіванова, нагріти. Про що свідчить поява червоного забарвлення розчину? Представити рівняння гідролізу сахарози.

ДОСЛІД 6. КОЛЬОРОВІ РЕАКЦІЇ НА САХАРОЗУ

МАТЕРІАЛИ: 10% розчин сахарози, 5% розчин сульфату кобальту, 5% розчин сульфату нікелю, 5% розчин гідроксиду натрію.

У дві пробірки наливають по 5-6 крапель розчину сахарози і по 3-4 краплі розчину гідроксиду натрію. Потім в одну пробірку добавляють декілька крапель розчину сульфату кобальту, у другу - декілька крапель розчину сульфату нікелю. У пробірці із сіллю кобальту з'являється фіолетове забарвлення, а із сіллю нікелю - зелене.

ДОСЛІД 7. КАРАМЕЛІЗАЦІЯ САХАРОЗИ

МАТЕРІАЛИ: сахароза кристалічна.

У пробірку насипати невеличку кількість кристалів сахарози й обережно нагріти доти, поки сахароза не розплавиться і не побуріє. Темний продукт, що утворився, є карамеллю.





Дата публикования: 2014-11-04; Прочитано: 958 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...