Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Високата температура



Тя е симптом и индикатор, а не болест, доколкото показва на­личието на болестен процес и е основно средство за неговото отстра­няване. Помислете над това и го приложете по аналогия към всички сфери, защото физическата температура има своите астрални и мен-тални съставки. Това изгаряне на излишната енергия облекчава и ле­кува по два начина - като обезсилва предизвикалите го микроби и енергии, или чрез освобождаващата сила на смъртта. Ако физичес­кото тяло е достатъчно силно, за да може да понесе напрежението на температурата, трябва да й се даде възможност да свърши своята работа, доколкото това е естественото лечение на редица нежелател­ни състояния; тя не само предупреждава за наличието на болестни процеси, но и сама по себе си има терапевтично действие. При това обаче се изисква внимателно наблюдение и балансирана воля, която да уравновссява енергиите на тялото. При висока температура то е сравнително слабо и нормалните му функции са нарушени. Колкото до лечението и правилните грижи при наличие на температура, ортодоксалната медицина знае много и това знание ще е напълно доста­тъчно дотогава, докато механизмът на повишената температура не бъде разбран по-добрс и лекарите не насочат вниманието си към бо-лсстотворнитс причини, а не към следствието.

Свръхсмоционалността с астрално съответствие на физичес­ката температура и свидетелства за невъзможността да се удържи микробът на желанието; неговото овладяване води до бързо спада­не на температурата. Мснтално съответствие на температурата е свръхактивният ум. когато е прекалено делови, но е лошо управля­ван и безрезултатен.





Дата публикования: 2014-11-04; Прочитано: 261 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...