Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Гетерогенних процесів



Процеси осадження та їх використання в аналітичній хімії. Характеристика осадів. Кристалічні та аморфні осади. Теорії утворення осадів. Фактори, що впливають на утворення осадів: концентрація речовини в розчині, тип речовини, температура, час осадження, кількість осаджувача, рН середовища, процеси комплексоутворення. Регулювання властивостей осадів, дозрівання та старіння осадів. Явище співосадження: оклюзія, ізоморфізм. Вибір умов кількісного осадження. Добуток розчинності, константи рівноваги. Вплив надлишку осаджувача на осадження. Розрахунки розчинності та добутку розчинності осадів. Дробне осадження. Розрахунок умов дробного осадження. Використання утворення осадів в якісному аналізі. Основні типи осадів, які використовуються в аналізі. Методи кількісного аналізу, які базуються на явищах осадження — титрування та гравіметричні. Значення колоїдних розчинів в хімічному аналізі і заходи для попередження колоїдоутворення. Коагуляція та пептизація.

Сорбційні процеси в аналітичній хімії. Адсорбція. Види адсорбції. Йонообмінна та молекулярна адсорбція. Йонообмінна, осадова та адсорбційна хроматографія. Адсорбенти. Йонообмінні смоли. Константа йонообмінної рівноваги. Коефіцієнт селективності. Використання хроматографії для розділення речовин.

Екстракція в аналітичній хімії. Константа та коефіцієнт розподілу. Фактор розділення. Механізм екстракції. Органічні реагенти. Фактори, щонмливають на екстракцію: рН, тип екстрагента, йонна сила, тип стороннього електроліту, комплексоутворення, об'єм фаз, число екстракцій. Процеси нисолювання та всолювання. Розрахунки екстракційних процесів. Використання екстракції в аналізі для розділення речовин. Розподільна хроматографія. Величина Кг- Види розподільної хроматографії. Використання розподільної хроматографії для розділення речовин. Екстракційні методи аналізу. Використання екстракції речовин, комплексів, йонних асоціатів в якісному та кількісному аналізі. Концентрування речовин методом екстракції.





Дата публикования: 2014-11-02; Прочитано: 690 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...