Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Реакцій в аналітичній хімії



Протолітична теорія розчинів Бренстеда в аналітичній хімії та розвиток теорії кислот і основ Н.А. Ізмайловим та М.І. Усановичем.

Автопротоліз води. Константа автопротолізу води. Шкала рН і рОН. Хіміко-аналітичні властивості неорганічних та органічних кислот і основ. Константи кислотності та основності. Розрахунок рН в розчинах кислот і основ. Методи визначення рН. Застосування констант автопротолізу і шкали рН в аналітичній хімії.

Протолітична рівновага в неводних розчинах. Вплив основних властивостей неводних розчинів — константи автопротолізу, діелектричної проникності, кислотно-основних властивостей, здатності до утворення водневих зв'язків на силу кислот і основ в неводних розчинах. Диференціююча та нівелююча дія розчинів. Використання неводних розчинів в аналізі.

Протолітична рівновага в кислотно-основних реакціях (водних розчинах). Види кислотно-основних реакцій, які використовуються в хімічному аналізі. Протолітична рівновага в реакціях сольволізу. Ступінь і константа сольволізу. Гідроліз. Способи послаблення та посилення гідролізу. Розрахунки рН в розчинах солей. Використання гідролізу в аналізі. Протолітична рівновага в буферних розчинах. Буферна ємність. Розрахунки рН буферних розчинів. Використання буферних розчинів в аналізі. Амфотерні сполуки та їх значення в аналітичній хімії. Основні аналітичні ефекти протолітичних реакцій.





Дата публикования: 2014-11-02; Прочитано: 514 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...