Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Рівновага реакцій комплексоутворення. Комплексні



Сполуки та органічні реагенти в аналітичній хімії

Комплексні сполуки та їх аналітичні властивості. Константи рівноваги в розчинах комплексних сполук. Фактори, що впливають на комплексоутворення та їх використання в аналізі — будова центрального атома та ліганда, концентрація компонентів, рН, йонна сила, температура. Утворення та руйнування комплексів. Вплив комплексоутворення на аналітичні властивості речовин. Важливі комплексні сполуки з неорганічними лігандами та їх використання в аналізі. Використання комплексоутворення для розділення, маскування, розчинення та визначення речовин в аналізі.

Органічні реактиви в хімічному аналізі. Аналітико-активні та функціонально-аналітичні групи органічних реагентів. Хромофорні та ауксохромні групи. Сполуки органічних реагентів, які використовуються в аналізі: солі, йонні асоціати, хелатні сполуки. Стійкість хелатних сполук. Способи підвищення чутливості і селективності реакцій органічних реагентів з неорганічними йонами. Основні органічні реагенти, які використовуються в аналізі неорганічних сполук. Основні методи аналізу, які використовують органічні реагенти.

Рівновага оксидаційно-відновних реакцій. Використання





Дата публикования: 2014-11-02; Прочитано: 887 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...