Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Загальні рекомендації



Аналітична хімія є однією із фундаментальних дисциплін у системі вищої фармацевтичної освіти. Вона формує знання, необхідні для вивчення спеціальних предметів: фармацевтичної і токсикологічної хімії, фармакогнозії, технології ліків і т.п.

Курс аналітичної хімії вивчається студентами заочної форми навчання у III та IV семестрах, згідно навчального плану. В процесі вивчення аналітичної хімії студенти набувають знання теоретичних основ як хімічного, так і фізико-хімічного аналізу, освоюють методи визначення якісного та кількісного складу, структури речовин.

Викладання курсу проводиться у вигляді лекцій та лабораторних занять. Лекційний курс з аналітичної хімії становить 16годин. Лабораторні заняття з якісного хімічного аналізу проводяться шляхом вивчення найбільш важливих аналітичних реакцій йонів та різноманітних методів розділення і аналізу сумішей йонів. На лабораторних заняттях з кількісного аналізу вивчаються титриметричні та інструментальні методи аналізу. Зміст і об'єм кожної лабораторної роботи вказується в методичних вказівках до даного заняття.

Проте, кількість годин, відведених для читання лекцій і проведення лабораторних занять, не достатня для успішного засвоєння матеріалу повного курсу. Тому у методичних вказівках передбачена самостійна систематична робота студентів над теоретичним матеріалом. Для цього наводиться зміст програми з аналітичної хімії та перелік питань, які виносяться на іспит з даної дисципліни.

Контрольні роботи, які виконуються студентами після вивчення теоретичного матеріалу, сприяють кращому засвоєнню курсу. Протягом року студенти виконують дві контрольні роботи (по одній у кожному семестрі), які вчасно направляються ними на перевірку згідно навчального плану. Студенти, які не відіслали контрольні роботи у вказаний деканатом термін, до навчально-екзаменаційної сесії не допускаються.

Перелік завдань контрольної роботи студент отримує на установчій сесії у викладача в індивідуальному порядку.





Дата публикования: 2014-11-02; Прочитано: 296 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...