Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Практична робота 2



Рішення експериментальних завдань на Розпізнавання органічних речовин

1. У тре.\; пронумерованих пробірках утримуються: а) хлорсодеря-сащее органічна речовина; б) розчин оцтової кислоти; в) розчин крохмалю. Визначите, у якій пробірці яка речовина.

2. За допомогою того самого реактиву визначите: а) гліцерин; б) оцтовий альдегід.

3. Доведи^, що ацетат натрію - сіль слабкої кислоти. Результати досвідів підтвердите, де можливо, рівняннями реакцій.

Практична робота 3 Рішення експериментальних завдань

Варіант I

Завдання 1. Одержите нітрат міді(П), маючи у своєму розпорядженні тільки розчини хлориду міді(П), азотної кислоти й гидроксида калію. Напишіть рівняння реакцій у молекулярній і іонній фермах.

Завдання 2*. У Трьох пронумерованих пробірках утримуються розчини гліцерину, глюкози й формальдегіду. Визначите, у який із пробірок яка речовина втримується, і напишіть необхідні урашнения реакцій.

Варіант II

Завдання 1. Підучите хлорид заліза(Ш) трьома різними способами. Напиляєте рівняння реакції в молекулярній і іонній формах.

Завдання 2*. У т|оех пронумерованих пробірках утримуються розчини крохмалю, мила й білка. Визначите, у який із пробірок яка речовина втримується, і, де можливо, напишіть рівняння реакцій}.





Дата публикования: 2014-11-03; Прочитано: 307 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...