Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Лабораторна робота № 3.3 (4 години)



Тема. Технологія проведення економічного аналізу засобами MS Excel: аналіз БД MS Excel за допомогою за допомогою фільтрації записів та вбудованих функцій.

Вид інноваційної технології. Заняття проводиться у міні-тренінгу над завданнями, що виносяться на лабораторну роботу.

Мета заняття. Навчитись аналізувати дані в БД MS Excel за допомогою фільтрування записів згідно критерію (використовувати автофільтр та розширений фільтр) та за допомогою вбудованих функцій.

Компетентності, що повинні сформуватися на лабораторній роботі:

ü студенти повинні знати:

поняття та призначення бази даних (БД); поняття запису та поля БД; вимоги щодо організації БД на робочому аркуші MS Excel; поняття критерію фільтрації записів БД; логічні оператори, якими поєднуються умови критерію фільтрації; типи автофільтра: автофільтр за виділеним, простий автофільтр, користувацький автофільтр; поняття та правила створення діапазону звичайного критерію; поняття та правила створення діапазону обчислювального критерію; особливості фільтрації записів за допомогою автофільтра та розширеного фільтра; особливості використання функцій баз даних MS Excel.

ü студенти повинні уміти:

застосовувати автофільтр за виділеним, простий автофільтр та користувацький автофільтр для фільтрування записів БД; створювати діапазон звичайного критерію; створювати діапазони обчислювального критерію; застосовувати розширений фільтр для фільтрації БД; застосовувати вбудовані функції MS Excel для опрацювання записів БД, що відповідають певному критерію.

Самостійна робота студентів для підготовки до лабораторної роботи.

1. Опрацювання лекційного матеріалу; обов’язкової та додаткової літератури; що відповідають тематиці лабораторної роботи.

2. Виконання індивідуального завдання за темою заняття.

3. Виконання тестових завдань (рівень ознайомлення та відтворення), що представлені в практикумі [3, C. 139—148], з метою самоперевірки готовності до виконання завдань лабораторної роботи та за потреби — корекції знань.

Робота студентів на лабораторній роботі.

1. Студенти повинні виконати завдання міні-тренігу та прийняти участь у обговоренні отриманих результатів та підбитті підсумків заняття.

2. Індивідуальне виконання завдань експрес-тесту за темою заняття з метою перевірки рівня засвоєння знань та сформованості умінь з відповідної теми.

Інформаційне забезпечення підготовки до проведення лабораторної роботи.

Під час підготовки до виконання завдань лабораторної роботи студенти повинні ознайомитися з лекційним матеріалом та літературними джерелами: [2; C. 340—346, 558—559] [3, C. 139—148, 349—352, 442—443].






Дата публикования: 2014-11-04; Прочитано: 487 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...