Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Лабораторна робота №1 (2 години)



Тема. Комп’ютерні мережі. Застосування Інтернет-технологій в економіці та інформаційна безпека.

Вид інноваційної технології. Заняття проводиться у вигляді розгорнутої дискусії з елементами аналізу з кола питань; що виносяться на лабораторну роботу.

Мета заняття. Систематизувати знання про мережні технології. Ознайомитись з основними напрямами використання Інтернет-технологій у економічній діяльності. Систематизувати знання про комп’ютерну безпеку та захист інформації.

Компетентності, що повинні сформуватися на лабораторній роботі:

ü студенти повинні знати:

класифікацію комп’ютерних мереж за різними ознаками; поняття протоколу комп’ютерної мережі (КМ), робочої станції та сервера; еталонну модель взаємодії відкритих систем; основні топології локальних комп’ютерних мереж; засоби комунікацій та ресурси локальних комп’ютерних мереж; компоненти глобальної комп’ютерної мережі Інтернет (мережні пристрої, лінії зв’язку та програмне забезпечення); складові протоколу TCP/IP; особливості кодування ІР-адрес комп’ютерів; структуру доменної адреси комп’ютера; основні складові та характерні риси електронного бізнесу; основні види бізнес-активності, основні напрямки та переваги електронної комерції; основні групи механізмів захисту інформації від несанкціонованого доступу; класифікацію комп’ютерних вірусів за різними ознаками; ознаки зараження комп’ютера вірусом; основні профілактичні заходи від зараження комп’ютерними вірусами; класифікацію антивірусних програм та їх особливості.

ü студенти повинні уміти:

працювати з різними ресурсами локальної комп’ютерної мережі; використовувати різні сервіси Internet; використовувати антивірусні програми для боротьби з комп’ютерними вірусами.

Самостійна робота студентів для підготовки до лабораторної роботи.

1. Опрацювання лекційного матеріалу; обов’язкової та додаткової літератури; що відповідають тематиці лабораторної роботи.

2. Виконання завдання для самостійного опрацювання № 2.

3. Виконання тестових завдань, що представлені в навчально-методичному посібнику для самостійного вивчення дисципліни [2, C. 136—140, 154—155], з метою самоперевірки готовності до виконання завдань лабораторної роботи та за потреби — корекції знань.

Робота студентів на лабораторній роботі.

Студенти повинні прийняти активну участь у обговоренні кожного питання; що винесене на лабораторної роботи; виконати практичні завдання та прийняти участь у обговоренні отриманих результатів та підбитті підсумків заняття.

Інформаційне забезпечення підготовки до проведення лабораторної роботи.

Під час підготовки до виконання завдань лабораторної роботи студенти повинні ознайомитися з лекційним матеріалом та літературними джерелами: [2; C. 89—155]; що дають відповіді на наступні питання:

1. Класифікація комп’ютерних мереж за різними ознаками.

2. Мережна архітектура.

3. Особливості організації локальних комп’ютерних мереж (ЛКМ). Основні топології ЛКМ.

4. Спільне використання ресурсів локальної мережі. Технологія захисту даних в локальній мережі.

5. Технологія використання глобальної комп'ютерної мережі Internet.

6. Комп’ютерні віруси та методи боротьби з ними (апаратні та програмні).





Дата публикования: 2014-11-04; Прочитано: 236 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.009 с)...