Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Практичне заняття №8 (2 години)



Тема. Обмін даними між додатками. Організація інтерфейсу роботи з БД в MS Excel та MS Access.

Вид інноваційної технології. Заняття проводиться у формі роботи в малих творчих групах над завданнями, що виносяться на практичне заняття.

Мета заняття. Навчитися здійснювати статичний та динамічний обмін даними між документами, створеними у різних додатках MS Office та створювати інтегровані документи; налагоджувати інтерфейс роботи з БД у MS Excel та MS Access за допомогою елементів управління.

Компетентності, що повинні сформуватися на практичному занятті:

ü студенти повинні знати:

технології обміну даними між додатками; поняття інтегрованого документа; поняття впровадженого та зв’язаного об’єкта; зміст понять додаток/документ-сервер та додаток/документ-клієнт, статичний та динамічний обмін даними між додатками, види динамічного обміну даними між додатками; методи організації обміну даними; етапи створення складених документів MS Word на основі злиття даних; етапи створення зведених таблиць MS Excel на основі зовнішніх даних; етапи імпорту та експорту даних MS Access в документи інших додатків; етапи розробки інтерфейсу роботи з БД у MS Excel та MS Access.

ü студенти повинні уміти:

копіювати дані з одного додатка MS Office в інший за допомогою технології статичного обміну даними; впроваджувати у MS Word таблиці, створені в MS Excel; зв’язувати дані у додатках MS Word та MS Excel; редагувати у MS Word впроваджені та зв’язані об’єкти, створені в інших додатках; працювати з елементами управління, що додаються на робочий аркуш книги MS Excel та у форму чи звіт MS Access та організовувати за їх допомогою інтерфейсу роботи з БД.

Самостійна робота студентів для підготовки до практичного заняття.

1. Опрацювання лекційного матеріалу, обов’язкової та додаткової літератури, що відповідають тематиці практичного заняття.

2. Виконання відповідних тестових завдань (рівень ознайомлення та відтворення), що представлені в практикумі [3, C. 270—272], з метою самоперевірки готовності до виконання завдань практичного заняття та за потреби — корекції знань.

Робота студентів на практичному занятті.

Студенти повинні, працюючи в малій творчій групі, виконати завдання практичного заняття та прийняти участь у обговоренні отриманих результатів та підбитті підсумків заняття.

Інформаційне забезпечення підготовки до проведення практичного заняття.

Під час підготовки до виконання завдань практичного заняття студенти повинні ознайомитися з лекційним матеріалом та літературними джерелами: [2, C. 255—257], [3, C. 269—280, 414—417, 296—301].


4.2. Лабораторні роботи





Дата публикования: 2014-11-04; Прочитано: 218 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...