Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Лабораторна робота № 4.2 (4 години)



Тема. Технологія проведення аналізу даних кількох таблиць БД MS Access за допомогою запитів.

Вид інноваційної технології. Заняття проводиться у формі міні-тренінгу над завданнями, що виносяться на лабораторну роботу.

Мета заняття. Навчитися змінювати дані таблиць за допомогою запитів на вилучення й оновлення та аналізувати дані БД за допомогою запитів на вибірку та перехресних запитів.

Компетентності, що повинні сформуватися на лабораторній роботі:

ü студенти повинні знати:

поняття та призначення запиту MS Access; типи запитів, що реалізовані в MS Access; передумови та етапи створення запиту БД MS Access; види поєднання записів таблиць та вплив вибраного виду на результуючу множину запиту; правила фільтрації результуючої множини запиту; технологію проведення розрахунків у MS Access; синтаксис формул в MS Access; синтаксис функцій MS Access; основні оператори мови структурованих запитів (SQL).

ü студенти повинні уміти:

створювати запити на вилучення за умовою записів таблиці; створювати запити на оновлення за умовою значень полів таблиці; створювати перехресні запити; створювати запити на вибірку (простий, підсумковий); установлювати умови фільтрації результуючої множини запиту; використовувати розрахунки в умовах відбору результуючої множини запиту; створювати розрахункові поля в запитах; використовувати вбудовані функції в розрахункових полях запитів та умовах відбору; визначати необхідний вид поєднання записів та встановлювати його під час зв’язування таблиць або створення запитів; переглядати та редагувати запити в режимі SQL.

Самостійна робота студентів для підготовки до лабораторної роботи.

1. Опрацювання лекційного матеріалу; обов’язкової та додаткової літератури; що відповідають тематиці лабораторної роботи.

2. Виконання завдання для самостійного опрацювання № 9.

3. Виконання індивідуального завдання за темою заняття.

4. Виконання тестових завдань (рівень ознайомлення та відтворення), що представлені практикумі [3, C. 226—233], з метою самоперевірки готовності до виконання завдань лабораторної роботи та за потреби — корекції знань.

Робота студентів на лабораторній роботі.

Студенти повинні виконати завдання міні-тренігу та прийняти участь у обговоренні отриманих результатів та підбитті підсумків заняття.

Інформаційне забезпечення підготовки до проведення лабораторної роботи.

Під час підготовки до виконання завдань лабораторної роботи студенти повинні ознайомитися з лекційним матеріалом та літературними джерелами: [2; C. 395—418], [3, C. 226—246, 381—388].






Дата публикования: 2014-11-04; Прочитано: 255 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...