Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Практичне заняття №7 (2 години)



Тема. Технологія оформлення результатів аналізу даних БД MS Access за допомогою звітів. Технологія роботи з даними БД MS Access та аналіз їх за допомогою форм.

Вид інноваційної технології. Заняття проводиться у формі роботи в малих творчих групах над завданнями, що виносяться на практичне заняття.

Мета заняття. Навчитись оформлювати результати аналізу БД у MS Access за допомогою звітів; навчитись організовувати роботу з даними бази MS Access за допомогою форм.

Компетентності, що повинні сформуватися на практичному занятті:

ü студенти повинні знати:

поняття та призначення звіту в MS Access; режими роботи зі звітом в MS Access; структуру макета звіту та розділи звіту; технологію створення звітів за допомогою Майстра; загальні принципи редагування та форматування звіту; поняття та призначення форми у MS Access; режими роботи з формою в MS Access; структуру макета форми та розділи форми;технологію створення форм у режимі Конструктор; технологію створення форм за допомогою Майстра; поняття елементу управління та види елементів управління; основні властивості елементів управління; синтаксис формули у формі; загальні принципи редагування та форматування форми.

ü студенти повинні уміти:

створювати звіти в режимі Конструктор та за допомогою Майстра; створювати звіти з групуванням записів за значеннями певного поля; працювати зі звітом у різних режимах; редагувати та форматувати макет звіту; додавати до звіту колонтитули та друкувати звіти; створювати форми в режимі Конструктор та за допомогою Майстра; працювати з формоюву різних режимах; редагувати та форматувати макет форми; додавати до форми написи; додавати до форми поля, у тому числі розрахункові; використовувати вбудовані функції у розрахункових полях; додавати до форми підпорядковану форму; додавати до форми кнопки, яким призначати необхідні дії; встановлювати властивості форми; додавати до форми колонтитули; переглядати за допомогою форм записи та вводити нові; фільтрувати записи у формах; друкувати форми; робити форми автоматично завантажувальними.

Самостійна робота студентів для підготовки до практичного заняття.

1. Опрацювання лекційного матеріалу, обов’язкової та додаткової літератури, що відповідають тематиці практичного заняття.

2. Виконання індивідуального завдання за темою заняття.

3. Виконання тестових завдань (рівень ознайомлення та відтворення), що представлені в практикумі [3, C. 247—251, 261—265], з метою самоперевірки готовності до виконання завдань практичного заняття та за потреби — корекції знань.

Робота студентів на практичному занятті.

1. Студенти повинні, працюючи в малій творчій групі, виконати завдання практичного заняття та прийняти участь у обговоренні отриманих результатів та підбитті підсумків заняття.

2. Індивідуальне виконання завдань експрес-тесту за темою попереднього заняття з метою перевірки рівня засвоєння знань та сформованості умінь з відповідної теми.

Інформаційне забезпечення підготовки до проведення практичного заняття.

Під час підготовки до виконання завдань практичного заняття студенти повинні ознайомитися з лекційним матеріалом та літературними джерелами: [2, C. 419—428, 429—436], [3, C. 247—260, 261—268, 389—393].





Дата публикования: 2014-11-04; Прочитано: 246 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...