Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Інформаційна технологія розв’язання задач з обліку праці і заробітної плати



Розрахунки з персоналом по оплаті праці є одним з наймасовіших, але в той же час самих відповідальних для автоматизації ділянок бухгалтерського обліку. Це пояснюється великою кількістю первинних документів, необхідністю виконання розрахунків і угрупування даних за різними аналітичними ознаками.

Підсистема «Заробітна плата» повинна автоматизувати роботу бухгалтерів-розраховувачів і табельників. Ця підсистема дозволяє виконувати:

- розробку графіків роботи персоналу;

- формування табелів;

- розрахунок нарахувань, утримань і податків при почасовій
і відрядній формах оплати праці;

- сторнування раніше нарахованих і утриманих сум та ін.

Модуль «Заробітна платня» дозволяє одержувати різноманітну вихідну документацію, починаючи від розрахункових листків, платіжних відомостей, витратних касових ордерів і кінчаючи різними зведеннями і контрольним журналом по оплаті праці. Основний документ по оплаті праці – розрахунково-платіжна відомість – допускає настройку форми залежно від специфіки конкретного підприємства. При переході до нового розрахункового періоду автоматично формуються бухгалтерські довідки про нарахування, утримання і податки. Одночасно формуються платіжні доручення на перелік податків, а також утримань на користь інших юридичних і фізичних осіб.

Інформаційна технологія розв’язання задач з обліку фінансово-розрахункових операцій

Облік фінансових і розрахункових операцій за своїм змістом тісно пов'язаний з іншими, раніше розглянутими ділянками обліку. Організація обліку фінансово-розрахункових операцій, зведеного обліку і звітності повинна забезпечувати:

- збереження грошових коштів і контроль за їх використовуванням;

- своєчасне вивіряння розрахунків з постачальниками і підрядчиками, покупцями і замовниками, з дебіторами і кредиторами, інших розрахунків, попередження прострочення дебіторської і кредиторської заборгованості;

- своєчасне і якісне проведення інвентаризації грошових коштів і розрахунків;

- контроль за отриманням і своєчасним погашенням позик і кредитів банків;

- контроль за рухом статутної фундації в частині основних і оборотних коштів підприємства;

- виявлення фінансових результатів діяльності підприємства і контроль за розподілом прибутку;

- систематизацію і узагальнення даних про виробничо-господарську і фінансову діяльність підприємства в аналітичному і синтетичному розрізах;

- формування взаємозв'язків системи узагальнюючих звітних показників.





Дата публикования: 2015-11-01; Прочитано: 237 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...