Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Вимоги до програмного забезпечення при виборі інформаційної системи



При виборі ІКИС для впровадження необхідно вирішити наступні питання.

1. Репутація фірми-виробника системи, репутація інформаційної системи, стаж перебування фірми на ринку, число продажів..

2. Наявність впроваджень системи на споріднених підприємствах. В фірми можуть бути вдалі і невдалі галузеві рішення для однієї і тієї ж ІКИС. Поява вдалого галузевого рішення звичайно обумовлена спільною плідною роботою фахівців фірми і підприємства відповідної галузі. Можливість ознайомлення з досвідом таких «підприємств-криголамів» може мати вирішальне значення при виборі системи для впровадження.

3. Термінологія і якість русифікації західної системи. Документація і довідкова підсистема (бажана наявність контекстної підказки) повинні бути повними і зрозумілими.

4. Якість локалізації західної системи. Система повинна підтримувати не тільки російські юридичні стандарти і форми вихідних документів, але також і фактичні стандарти, наприклад методи міжцехової взаємодії, що склалися в нашій країні. Це, проте, не повинне перешкоджати (в перспективі) упровадженню на російських підприємствах наочно-замкнутих (процесно-орієнтованих) схем виробництва.

5. Кваліфікація російської команди, що стоїть за західною системою. Хто русифікував систему, хто упроваджує? Наскільки вони знайомі із специфікою вашої галузі? Чи були В цієї команди успішні впровадження?

6. Ціна системи. Ухвалюючи рішення про впровадження, слід пям'ятати, що повний цикл (покупка, безпосереднє впровадження, супровід на першому етапі) обійдеться в 2 - 6 разів дорожче, ніж вартість програмних засобів.

7. Функціональна повнота системи. Слід купувати модулі системи, які будуть потрібно протягом найближчих 3-5лет. Через п'ять років багато що може змінитися, тому не варто витрачати зайвих грошей на ті модулі, які не передбачається упроваджувати в осяжному майбутньому.

8. Гнучкість системи. Система упроваджується на термін В 10лет. На підприємстві за цей час можуть змінитися виробництво, організаційна структура. Система повинна бути гнучкою, тобто мінятися разом з виробництвом, причому не за рахунок написання нового коду (хоча і цього не можна виключити), але, головне, - завдяки налаштуванню.

9. Архітектура системи. Всі солідні компанії в даний час пропонують клиент-серверні три ланкову архітектуру(сервер бази даних - сервер додатків - клієнт).

10. Апаратна (технічна) платформа. Система повинна бути платформено-залежною.

11. Сумісність економічної інформаційної системи з автоматизованими системами управління технологічними процесами. Настройка інформаційного обміну між економічною управляючою системою і системами управління технологічними процесами повинна бути здійснена в стислі терміни.


Тема 3





Дата публикования: 2015-11-01; Прочитано: 278 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...