Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Команда Переріз по ескізу



Ця команда дозволяє видалити частину моделі, що знаходиться по одну сторону від циліндричної поверхні, що перерізає цю модель, і утвореної переміщенням вказаного ескізу в напрямку, перпендикулярному до його площини.

Перед викликом команди треба виділити ескіз, у якому зображений профіль циліндричної поверхні.

Вимоги до ескізу поверхні відсікання

Команда Переріз за ескізом доступна як при побудові деталі, так і при побудові зборки.

Для виклику команди треба натиснути кнопку Переріз за ескізом на Інструментальній панелі побудови деталі чи Інструментальній панелі побудови зборки.

Після виклику команди на екрані з'являється діалог, у якому потрібно встановити параметри перерізу за ескізом. Назва ескізу, за яким проводиться відсікання, з'являється в полі Профіль перерізу діалогу.

Можна видалити частину моделі по будь-яку сторону від циліндричної поверхні. Для того, щоб вибрати напрямок, слід включити відповідну опцію діалогу – Прямий чи Зворотній. Напрямок відсікання з’являється на фантомі у вікні моделі у вигляді стрілки.

Після того, як необхідні параметри відсікання встановлені, треба натиснути кнопку Створити.

Перервати виконання перерізу можна, натиснувши кнопку Скасування.

Вимоги до ескізу відсікання

Ø В ескізі повинний бути один контур.

Ø Контур в ескізі повинен бути розімкнутим.

Ø Контур в ескізі повинен перетинати проекцію деталі на площину ескізу.

Оболонка

На будь-якому етапі роботи деталь можна перетворити в тонкостінну оболонку.

При створенні оболонки все тіло деталі виключається з розрахунків, а до її граней додається шар матеріалу, що утворить оболонку.

Якщо матеріал додавати до всіх граней деталі, то вийде пустотіла деталь. У КОМПАС-3D побудова такої деталі не допускається; для створення оболонки потрібно виключити одну чи декілька граней, до яких не повинен додаватися матеріал. Ці грані перетворяться в отвори (чи отвір) в оболонці, що утвориться.

Для того, щоб створити тонкостінну оболонку, викличте з меню Операції команду Оболонка чи натисніть кнопку Оболонка на Інструментальній панелі.

Після виклику команди на екрані з’явиться діалог, у якому потрібно встановити параметри оболонки – товщину і напрям додавання матеріалу (назовні чи всередину). Вибрати грані деталі, що не повинні брати участь у побудові оболонки, вказавши їх курсором у вікні деталі. Після задання всіх параметрів оболонки слід натиснути кнопку Створити для її побудови.

У вікні деталі з’явиться зображення тонкостінної оболонки, а в Дереві побудови – відповідна їй піктограма.

Порядок роботи з оболонкою, що створилася, буде колишнім – додавання і віднімання тіл, формування фасок, скруглень і отворів.





Дата публикования: 2015-11-01; Прочитано: 199 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...