Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Допоміжні побудови



Ескіз може бути побудований на площині (у тому числі на будь-який плоскій грані тіла). Для виконання деяких операцій (наприклад, копіювання по колу) потрібно вказати осі (віссю може служити і прямолінійне ребро тіла).

Якщо існуючих у моделі граней, ребер і площин проекцій недостатньо для побудов, користувач може створити допоміжні площини й осі, задавши їхнє положення одним з передбачених системою способів.

Застосування допоміжних конструктивних елементів значно розширює можливості побудови моделі.

Для створення таких елементів призначені спеціальні команди, кнопки виклику яких знаходяться на Інструментальній панелі або в меню

Операції.

Осі:

Вісь через дві вершини

Вісь на перетині площин

Вісь операції

Вісь конічної поверхні

Вісь через ребро

Створені за допомогою цих команд осі відображаються у вікні деталі у виді відрізків, а в Дереві побудов – у виді спеціальної піктограми.

Відрізок, що зображує вісь, небагато виступає за межі об'єктів, на яких базувалася побудова цієї осі. Іноді для розуміння розташування осі потрібно, щоб її відрізок, що символізує, був більше (менше) чи був розташований в іншім місці осі (прямої лінії). Можна змінити розмір і положення цього відрізка, перетягуючи мишею його характерні крапки (вони з'являються, коли вісь виділена).

Площини

Зміщена площина
Площина через три вершини
Площина під кутом до іншої площини
Площина через ребро і вершину
Площина через вершину паралельно до іншої площини
Площина через вершину перпендикулярно до ребра
Нормальна площина
Дотична площина
Площина через ребро паралельно/перпендикулярно до іншого ребра
Площина через ребро паралельно/перпендикулярно до грані

Створені за допомогою цих команд площини відображаються у вікні деталі у виді прямокутників, а в Дереві побудов – у виді спеціальної піктограми.

Прямокутник, що зображує площину, небагато виступає за межі об'єктів, на яких базувалася побудова цієї площини. Іноді для розуміння розташування площини потрібно, щоб прямокутник, що символізує її, був більшим (меншим) чи був розташований в іншому місці площини. Ви можете змінити розмір і положення цього прямокутника, перетягаючи мишею його характерні точки (вони з'являються, коли площина виділена).





Дата публикования: 2015-11-01; Прочитано: 225 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...