Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Створення ескізу на плоскій грані деталі



Ескіз формотвірного елемента, що додається до деталі чи віднімається з деталі, може бути розташований не тільки в проекційній чи допоміжній площині, але і на плоскій грані самої деталі.

Для створення ескізу на плоскій грані треба виділити цю грань і викликати команду Новий ескіз.

Якщо виділена грань – не плоска, або виділено декілька граней (площин), то команда створення нового ескізу недоступна.

Система перейде в режим редагування ескізу. При цьому в ескізі з’являться фантоми всіх ребер грані, на якій цей ескіз будується. У ході побудови ескізу можна прив’язуватися до цих фантомів так само, як до звичайних графічних примітивів.

Фантоми ребер грані можуть враховуватися при накладанні параметричних зв’язків і обмежень.

Наприклад, відрізки в ескізі можна зробити перпендикулярними чи рівнобіжними ребрам грані. Можна прив'язати характерні точки об'єктів до ребер грані тощо. Якщо згодом ребра грані змінять своє положення, то зв'язані з ними об'єкти ескізу перебудуються відповідно до нового положення ребер (так, щоб не порушувалися накладені на них зв'язки й обмеження).

По виході з режиму редагування ескізу фантоми ребер грані зникають і при виконанні операції вони не враховуються.

Іноді потрібно створити в ескізі контур, що являє собою проекцію ребра чи грані на площину ескізу. Така побудова важка, а іноді її і зовсім неможливо виконати стандартними засобами графічного редактора.

Для створення в ескізі проекції якого-небудь об'єкта треба викликати з меню Операції команду Спроектувати об'єкт чи натиснути кнопку Спроектувати об'єкт на Панелі управління.

Треба вказати об'єкт, проекцію якого потрібно одержати – грань, ребро чи вісь. Система створить в ескізі його проекцію і буде очікувати вказання наступного об'єкта для побудови проекції.

Коли створення ескізу закінчене, необхідно перейти в режим тривимірних побудов і викликати команду побудови формотвірного елемента, чи почати створювати новий ескіз.





Дата публикования: 2015-11-01; Прочитано: 273 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...