Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Операції на станціях призначення вагонів



Комерційні операції:

1. Інформація вантажоодержувачу про підхід вантажів;

2. Повідомлення про прибуття вантажів;

3. Розкредитування перевізних документів;

4. Нарахування та стягнення провізної плати та додаткових зборів;

5. Нарахування і стягнення плати за користування вагонами і контейнерами

6. Фінансова звітність

7. Актово-претензійна робота;

8. Розшук вантажів.

Технічні операції: подавання вагонів під вивантаження.

Вантажні операції: вивантаження і сортування вагонів і контейнерів.

Додаткові операції: зберігання вантажів на складах до видачі;

очищення, промивання, пропарювання, дезінфекція.

Про прибуття вантажу до станції призначення надходить попередження (при добовому плануванні) з корегуванням при змінному плануванні та кожні 4-6 годин та точна інформація надходить із ТГНЛ на поїзд.

При надходженні вагону перевізні документи передаються в товарну контору(ТК), де на них проставляють штемпель про прибуття вантажу. Після цього товарний касир встановленим способом(договором) повідомляє одержувача про прибуття вантажу.

Одержувач на протязі доби з особистими документами та довіреністю повинен з’явитися в ТК для розкредитування перевізних документів: вноситься інформація про одержувача, довіреність; перевіряється провізна плата і виконання терміну доставки; одержувач розписується в дорожній відомості про те, що отримав накладну.

Якщо одержувач не вказав на вивантаження за прямим варіантом вантаж вивантажується в склад станції, де безкоштовно зберігається на протязі встановленого ППВ часу, більший час сплачується за додатковими зборами. При цьому неповна доба рахується за повну добу.

Безкоштовний термін зберігання починається з 00.00 годин дати прийому вантажу в склад. Про вивезення кожної частини вантажу з вантажного району робиться відмітка на зворотній частині накладної.

Протягом 3 діб після вивезення останньої частини вантажу вантажоодержувач повинен з’явитися в ТК для оформлення видачі вантажу:

- нарахування додаткових зборів та їх сплата;

- проставляння штемпелю;

- заповнення зворотної частини накладної.

53 Порядок визначення провізних плат для різних видів відправок

Для розрахунку плати за перевезення вантажів, у т.ч. рейкового рухомого складу, порожніх контейнерів, за супроводження та охорону вантажів і за проїзд провідників потрібно:

1. За Тарифним керівництвом № 4 залізниць України визначити відстань перевезення (далі – тарифна відстань).

2. Визначити характерні особливості перевезення вантажу і застосувати відповідні правила розрахунків плати за перевезення.

3. Визначити, до якого виду відправки належить вантаж, що пред’являється для перевезення, - вагонної, збірної вагонної, контрейлерної або контейнерної, і застосувати відповідні правила розрахунків плати за перевезення, і відповідно до цього вибрати тарифну схему.

4. Визначити розрахункову масу вагонної відправки.

5. Визначити належність вагона (контейнера) – парку залізниць, власний або орендований, - у якому пред’являється до перевезення вантаж або перевезення у порожньому стані, і вибрати тарифну схему.

При перевезенні вантажів у вагоні парку залізниць, крім транспортерів, базова ставка плати визначається, як сума інфраструктурної для вагонів парку залізниць та вагонної складових плати (тарифу). При перевезенні у власному або орендованому вагоні базовою ставкою плати є інфраструктурна складова для власних або орендованих вагонів.

6. Визначити, якою – вантажною, великою швидкістю або в складі пасажирських поїздів здійснюється перевезення.

7. Після встановлення номера тарифної схеми, що відповідає даному виду відправки та перевезенню, звернутись до таблиць розділу 3 ТК №1, у яких наведені базові ставки плати за перевезення відповідно до відстані перевезення.

8. Визначити, до якого тарифного класу або позакласної групи віднесено вантаж та яким видом відправки здійснюються перевезення, і застосувати до базових ставок плати коефіцієнт, установлений для даного вантажу та виду відправки.

9. Після визначення плати за перевезення визначити суму додаткових зборів.





Дата публикования: 2015-11-01; Прочитано: 1861 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.009 с)...