Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

М'ясо та м'ясопродукти



Заморожене м’ясо може перевозитись у вигляді туші (без голів), напівтуші, чвертини. Не повинно бути залишків внутрішніх органів, згустків крові, льоду, синців та інш. Заморожене м'ясо без упакування завантажується щільними штабелями. Блоки замороженого м'яса мають бути загорнутими в пергамент. В залежності від виду, температура замороженого м’яса може бути від -8 до -180С.

Підморожене м'ясо перевозиться тільки в рефрижераторних вагонах при температурі від 0° C до -3° C.

Охолоджене м'ясо перевозиться у тушах, напівтушах, четвертинах, підвішеним на гачки, а в сортових відрубах - у ящиках на піддонах при температурі від 0° C до -3° C. Допускається короткочасне підвищення температури у вантажному приміщенні не вище +4° C.

У застиглому стані перевозиться тільки яловичина, баранина та конина з пунктів, де немає холодильників, з післязабійним терміном зберігання не більше 2 діб.

Охолоджене та застигле м'ясо завантажують у вагони тільки підвішеним на гачки.

Риба та рибопродукти

Риба заморожена завантажується у вагони при температурі не вище -8° C, а при перевезеннях на експорт - не вище -18° C.

Риба охолоджена перевозиться у дерев'яних, полімерних ящиках або ящиках-клітках, а також у дерев'яних бочках. Температура охолодженої риби має бути в товщі м'яса біля хребта від -1° C до +4° C. Дата та час упакування риби зазначається у посвідченні про якість, а також у маркуванні на тарі.

Риба солона упаковується у дерев'яні та полімерні заливні або сухотарні бочки, дерев'яні ящики, ящики з гофрованого.

Риба солона, пряного засолу та маринована завантажується з температурою від 0° C до -3° C.

В'ялена риба має бути сухою, без кристалів солі на поверхні, з цілим непожовклим черевом, з гарно збереженою та щільною, чистою лускою, з умістом вологи не більше 45 %.

Риба гарячого копчення перевозиться тільки в рефрижераторних вагонах у замороженому стані в ящиках із гофрованого картону або дерев'яних з написом "ЗАМОРОЖЕНА" температурою не вище -18° C.

Жива риба транспортується у чистій прозорій воді, в спеціальних живорибних вагонах з аерацією у супроводі провідників вантажовідправника

Плоди та овочі свіжі (крім цукрового буряка)

Приймаються до перевезення свіжими, чистими, без механічних пошкоджень, без пошкоджень шкідниками та хворобами, без зайвої зовнішньої вологості, однакового ступеня зрілості в кожному вагоні, упакованими у відповідну для кожного виду плодів та овочів тару, якщо перевезення їх без тари не передбачено стандартами або технічними умовами. Всі плоди і овочі мають укладатись на визначену ППВ висоту, маючи свій граничний термін доставки в різні пори року. При відправленні свіжих плодоовочів, живих рослин та насіннєвого матеріалу з підкарантинних районів відправник додає до накладної карантинний сертифікат.

У розділі: «Інші швидкопсувні вантажі» встановлені правила перевезень масла, молока, сирів, яєць, консервованої продукції, морозива, дріжджів, вина, бджіл, бананів, цитрусових та ін.


36 Пломбування вагонів і контейнерів

Пломба – це охоронний знак, який засвідчує що при перевезенні доступу до вантажу не було.

Криті і ізотермічні вагони, а також цистерни і контейнери після завантаження повинні бути опломбовані пломбами, запірно-пломбувальними пристроями (ЗПП) залізниці (якщо навантаження провадилося її засобами) або вантажовідправника. Пломба являє собою охоронний знак. Тому накладення пломб (ЗПП) на вагони - одне з основних засобів боротьби за схоронність вантажу під час перевезення залізницею.

ЗПП і пломби накладаються:

• на критому вагоні (універсальному) - на накладках дверей з кожного боку по одному ЗПП або одній пломбі;

• на цистерні - по одному (одній) на кришці верхнього завантажувального люка, за винятком випадків, коли особливий порядок пломбування передбачений правилами перевезення окремих видів вантажів;

• на контейнерах всіх типів - по одному (одній) на рукоятку, розташовану зліва на правій половині дверей.

Запірно-пломбувальний пристрій "Варта-Універсал" призначений для запирання і одночасного пломбування дверей контейнерів усіх типів; люків і штурвалів зерновозів і хоперів; дверей платформ для перевезення легкових автомобілів; рефрижераторів, люків цистерн і дверей критих вагонів. Пристрій складається зі стрижня, троса, шайби-пломби, затис­кного болта.ЗПП. накладені на вагони і контейнери, повинні мати такі знаки:

• скорочене найменування залізниці відправлення (не більше 4 знаків: наприклад – Дон.);

• товарний знак Укрзалізниці (УЗ);

• товарний знак підприємства - виробника ЗПП;

• найменування ЗПП (наприклад «Варта-Універсал»);

• остання цифра року виготовлення ЗПП (наприклад - 3);

• контрольний знак, семизначний (наприклад - 1234567).

На один вагон навішуються всі ЗПП із послідовною нумерацією.

Виготовлення і застосування ЗПП з однаковими знаками забороняється. Забороняється застосування ЗПП і пломб з нечіткими відбитками знаків на них, з неповними знаками і неправильно накладених





Дата публикования: 2015-11-01; Прочитано: 791 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...