Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Будова деталей і механізмів ручних гранат



Ручна осколкова граната РГД-5 (рис. 7, а) – граната дистанційної дії, призначена для ураження живої сили противника в наступі та в обороні. Кидання гранати здійснюється з різних положень при діях у пішому порядку та на бронетранспортері (автомобілі).

Ручна осколкова граната РГД-5 (рис. 8) складається з корпусу з трубкою для запалу, розривного заряду, запалу.

Корпус гранати служить для розміщення розривного заряду, трубки для запалу, а також для утворення осколків при вибуху гранати. Він складається з двох частин: верхньої та нижньої.

Верхня частина корпусу складається із зовнішньої оболонки, яка називається ковпаком, і вкладиша ковпака. До верхньої частини за допомогою манжета приєднується трубка для запалу. Трубка служить для приєднання запалу до гранати і для герметизації розривного заряду в корпусі.

Для збереження трубки від забруднення в неї вгвинчується пластма­сова пробка. При підготовці гранати до кидання замість пробки в трубку вгвинчується запал.

Нижня частина корпусу складається з зовнішньої оболонки, яка називається піддоном, і вкладиша піддона.

Розривний заряд заповнює корпус і служить для розриву гранати на осколки.

Запал гранати – уніфікований запал ручної гранати модернізований (УЗРГМ), призначається для вибуху розривного заряду.

Ручна осколкова граната РГ-42 (рис. 7, б) – граната дистанційної дії, призначена для ураження живої сили противника в наступі та в обороні. Кидання гранати здійснюється з різних положень при діях у пішому порядку та на бронетранспортері (автомобілі).

Ручна осколкова граната РГ-42 складається з (рис. 9) корпусу з трубкою для запалу, металевої стрічки, розривного заряду, запалу.

Корпус гранати служить для розміщення розривного заряду, металевої стрічки, трубки для запалу, а також для утворення осколків при вибуху гранати. Корпус циліндричний, має дно і кришку. До кришки приєднується трубка з фланцем для приєднання запалу до гранати і для герметизації розривного заряду в корпусі. При збереженні та переве­зенні гранати трубка закривається пластмасовою пробкою або металевим ковпачком.

Металева стрічка служить для утворення осколків при вибуху грана­ти, вона скручена в 3–4 шари всередині корпусу. Для збільшення кількості осколків поверхня стрічки посічена на квадратики.

Розривний заряд заповнює корпус і служить для розриву гранати на осколки.

Запал гранати (УЗРГМ) призначається для вибуху розривного заряду гранати.

Ручна осколкова граната Ф-1 (рис. 7, в) – граната дистанційної дії, призначена для ураження живої сили переважно в обороні. Кидати гранату можна з різних положень та лише із-за укриття, з бронетранспортера чи танка.

Ручна граната Ф-1 складається з (рис. 10) корпуса, розривного заряду, запалу.

Корпус гранати служить для розміщення розривного заряду і запалу, а також для утворення осколків при вибуху гранати. Корпус гранати чавунний з повздовжніми та поперечними борознами, за якими граната звичайно розривається на осколки. У верхній частині корпусу є нарізний отвір для вгвинчування запалу. При зберіганні, транспортуванні та перенесенні гранати в цей отвір вкручена пластмасова пробка.

Розривний заряд заповнює корпус і служить для розриву гранати на осколки.

Запал гранати (УЗРГМ) призначається для вибуху розривного заряду гранати.

Ручна осколкова граната РГН (рис. 7, г) – граната ударно-дистанційної дії, призначена для ураження живої сили противника осколками в наступі та обороні.

Ручна осколкова граната РГО (рис. 7, д) – граната ударно-дистанційної дії, призначена для ураження живої сили противника осколками в обороні.

Гранати РГН і РГО складаються (рис. 11) з корпусу, заряду вибухової суміші, детонаційної шашки й запалу.

Корпус гранати призначений для розміщення вибухової суміші й утворення осколків при вибуху гранати.

У РГН корпус складається з двох алюмі­нієвих півкуль. У РГО корпус складається з двох зовнішніх і двох внутрішніх сталевих півкуль. На нижній зовнішній півкулі нанесені насічки, які є відмітною особливістю гранат РГО.

У верхній частині корпусів гранат манжетою завальцьовано стакан для запалу, який при зберіганні прикривається пластмасовою пробкою. Під стаканом у поглибленні всередині вибухової суміші поміщена детонаційна шашка.

Детонаційна шашка призна­чена для передачі детонації від запалу до вибухової суміші, яка служить для розриву гранати на осколки.

Характеристики ручних осколкових гранат наведено в табл. 1.

Таблиця 1





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 4576 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...