Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Характеристика систем з відбоєм вільного затвора



Простота будови. Рухома система цього типу складається із затвора та зворотної пружини і є найбільш простою з усіх типів. Простота будови дає цьому типу ряд основних переваг, до яких відносяться простота і дешевизна виробництва, легкість у навчанні стрільця, зручність у поводженні зі зброєю.

Неможливість використання з потужними патронами. Це пояснюється по-перше, необхідністю мати дуже важкий затвор, по-друге, сильним тертям гільзи об стінки патронника. Якщо при великому тиску порохових газів у каналі ствола гільза вийде з патронника на значну довжину, то може статися розрив стінки гільзи пороховими газами.

При пострілі між гільзою та патронником виникає сила тертя, яка прагне утримати гільзу в патроннику.

Для гільзи малопотужного патрона, для якого характерний порівняно малий тиск і мала бокова поверхня, сила тертя невелика і гільза легко висковзує з патронника. Для гільзи потужного патрона з великим тиском і великою боковою поверхнею сила тертя може досягати значної величини, що призводить до поперечного розриву гільзи. Силу тертя можна зменшити шляхом змащування патронів перед досиланням їх у патронник, але використання спеціального пристрою для змащування ускладнить зброю та зробить її менш надійною.

Несприятливий вплив роботи автоматики на влучність стрільби. При автоматичній стрільбі переміщення масивного затвора звичайно супроводжується сильними ударами в передньому та задньому положеннях, які призводять до значного коливання зброї, що в свою чергу призводить до збільшення розсіювання куль. Цим в основному пояснюється порівняно низька купчастість бою при стрільбі з пістолетів-кулеметів автоматичним вогнем.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 500 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...