Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Через отвір у стінці ствола з ру­хом поршня назад



Перед пострілом поршень розташовується в каморі. З боку патронника ствол міцно закривається затвором. При пострілі, як тільки куля проходить мимо отвору в стінці ствола, частина порохових газів потрапляє в газову камору і тисне на поршень. Під дією газів поршень переміщається назад, рухаючи при цьому шток і раму. Після невеликого вільного ходу рама відкриває затвор і відводить його назад. При русі назад рама стискає з воротну пружину. Рух частин вперед відбувається під дією зворотної пружини. Рама приводить затвор в крайнє переднє положення, при цьому відбувається досилання патрона в патронник, закриття каналу ствола і замикання затвора (рис. 3).

 
 


Залежно від конструкції зброї газовідвідний пристрій може розташовуватись зверху або знизу ствола.

Автоматичні системи з відведенням газів можуть бути двох видів. Перший різновид характеризується постійним зв’язком поршня із затворною рамою. Поршень у цьому випадку рухається на всю довжину ходу рами. Системи такого різновиду іноді називають системами з довгим ходом поршня (автомати і кулемети Калашникова). У системах іншого виду поршень передає імпульс на раму (або на деталь, що виконує функції рами) через проміжну деталь – штовхач. Після невеликого ходу поршень зі штовхачем повертаються в переднє положення. Цей різновид частіше за все зустрічається в самозарядних гвинтівках (СГД, карабін СКС).

У ряді зразків є газові регулятори, призначені для регулювання кількості порохових газів, діючих на поршень (кулемети КК, ККМ, гвинтівка СГД). Застосування газових регуляторів підвищує надійність дії автоматичної зброї.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 571 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...