Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Будова боєприпасів до стрілецької зброї



Бойовий патрон складається з кулі, гільзи, порохового заряду і капсуля.

5,45-мм патрони (рис. 4) випускаються зі звичайними і трасуючими кулями. Головна частина трасуючої кулі пофарбована в зелений колір. Для імітації стрільби використовуються холості (без кулі) патрони, стрільба якими ведеться із застосуванням спеціальної втулки.

Звичайна куля (рис. 5, а) призначена для ураження живої сили противника, розташованої відкрито і за перешкодами, що пробиваються кулею.

Звичайна куля складається із сталевої вкритої томпаком оболонки і сталевого сердечника. Між оболонкою і сердечником є свинцева сорочка.

Трасуюча куля (рис. 5, б)призначена для ураження живої сили противника. Крім того, при польоті кулі в повітрі її палаючий трасуючий склад на дальностях стрільби до 800 м залишає світний слід, що дозволяє проводити коректування вогню та цілевказівку. В оболонці трасуючої кулі в головній частині вміщено свинцевий сердечник, а в донній – шашка пресованої трасуючої суміші. Під час пострілу полум’я від порохового заряду запалює трасуючу суміш, яка при польоті кулі дає світний слід.

9-мм куля до ПМ (рис. 6) складається з біметалевої (плакірованої) оболонки, в яку впресовано сталевий сердечник. Між кулею і сталевим сердечником є свинцева сорочка.

Гільза служить для з’єднання всіх частин патрона, запобігання зовнішнім впливам на пороховий заряд і для усунення прориву порохових газів у бік затвора. Вона має корпус для вміщення порохового заряду, дульце (в 5,45-мм патроні) для закріплення кулі та дно. Ззовні біля дна гільзи зроблена кільцева проточка для зачепа викидача. У дні гільзи є гніздо для капсуля, наковальня, на якій бойком розбивається капсуль, і два затравочні отвори, через які полум’я від ударної суміші капсуля проникає до порохового заряду.

Пороховий заряд служить для надання кулі поступального руху; він складається з пороху сферичного зернення.

Капсуль служить для запалювання порохового заряду. Він складається з латунного ковпачка, впресованої в нього ударної суміші та фольгового кружальця, прикриваючого ударну суміш.

Закупорка 5,45-мм патронів проводиться в дерев’яні ящики. В ящик укладаються дві герметично закриті металеві коробки по 1 080 патронів у кожній; патрони в коробках упаковані в картонні пачки по 30 штук. Усього в ящику вміщується 2160 патронів. На бокових стінках ящиків, в яких закупорені патрони з трасуючими кулями, нанесена зелена смуга. У кожному ящику є ніж для розкриття коробки.

9-мм патрони до ПМ закупорюються в штатні патронні дерев’яні ящики по 2 560 штук у кожному. У кожному ящику – дві залізні закатані або запаяні оцинковані коробки, в які вкладені патрони в картонних пачках по 16 штук у пачці. В одній залізній коробці – 80 картонних пачок. На бокових стінках дерев’яних ящиків є надписи, що позначають номенклатуру патронів, які вкладені в ці ящики: номер партії патронів, місяць і рік виготовлення патронів і пороху, завод-виготовлювач, марка і партія пороху, кількість патронів у ящику.

Контрольні запитання:

1. Будова боєприпасів до АК74 (РКК74).

2. Будова боєприпасів до ПМ.

3. Різниця між звичайною та трасуючою кулями калібру 5,45-мм.

Коротко підвести підсумки по другому питанню.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 5697 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...