Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Закритих для руху колій та стрілочних переводів



  № п/п   Недоліки   ДН-1   ДН-2   ДН-3 ДН-4 ДН-5 ПЗз
1. Закрито рух            
1.1 Колії:            
1.1.1 у т.ч. головні -- -- -- -- -- --
1.1.2 у т.ч. приймально-відправні --     --    
1.1.3 у т.ч. інші станційні            
1.1.4 Виключені з ЕЦ         --  
1.1.5 Пов’язані з пропуском пасажирських поїздів -- --   -- --  
1.2 Стрілочні переводи:            
1.2.1 у т.ч. закрито повністю            
1.2.2 у т.ч. закрито в одному напрямку     --   --  
1.2.3 Виключені з ЕЦ   --     --  
1.2.4 Виключені з ЕЦ на тривалий час -- --   -- --  

Не виконуються вимоги Інструкції з улаштування та експлуатації залізничних переїздів ЦП-0174. Залізничні переїзди, що знаходяться на території станцій (9 станцій) обслуговуються працівниками господарства перевезень, а не працівниками господарства колії.

Перелік станцій, в межах яких розташовані регульовані переїзди, що обслуговуються працівниками господарства перевезень залізниці

№№ п/п Станція Місце розташування переїзду та його категорія Посада працівника який обслуговує переїзд
ДН-2
  Судилків 141 км + 852 м 4 категорія Сигналіст
  Івачків   209 км + 247 м 4 категорія Сигналіст
  Зарудинці 31 км + 280 м 4 категорія Складач поїздів
  Ржевуська 55 км + 583 м 4 категорія Старший черговий стрілочного поста
  Шепетівка-Подільська 25,26 колії Старший черговий стрілочного поста №3
ДН-3
  Вікторія 17 км + 340 м 3 категорія Складач поїздів
ДН-4
  Смолка 184 км + 325 м 4 категорія черговий стрілочного поста
  Коростень ПЗ 1 км + 129 м 4 категорія Оператор ОПЦ МП 2
  Білокоровичі 201 км + 219 м 4 категорія Сигналіст

Переважна більшість ДСП, операторів постів централізації, сигналістів не знають порядку дій при порушеннях нормальної роботи пристроїв СЦБ, при виникненні аварійних та нестандартних ситуацій. Не читають таблицю послідовності виконання операцій при порушеннях нормальної роботи пристроїв СЦБ.

Стан щодо забезпечення безпеки руху по багатьом станціям незадовільний з причин:

· примушення виконання начальників станцій безпідставних робіт по очищенню станційних колій і міжколій від сміття, небажаної рослинності й інших забруднень не маючі на це відповідних працівників на станції (згідно п. 5.9.1 загальних Положень про залізничну станцію, затверджених наказом від 30.12.2004 №1041-ЦЗ на станцію покладається очищення тільки пасажирських та вантажних платформ від снігу і льоду, сміття та інших забруднень);

· незадовільна робота окремих ДНЧ та і керівництва відділів перевезень щодо контролю за якісним виконанням посадових обов’язків начальників станцій згідно вимог нормативних документів.

Якість розглядів роботи ДНЧ в кожному місяці проводиться на недостатньому рівні. При розгляді не приділяється увага якості виконання заходів щодо забезпечення безпеки руху та усунених недоліків, виявлених при технічних ревізіях ЦРБ та РБ. В планах роботи ДНЧ відсутні пункти проведення цільових перевірок, контроль виконання телеграфних вказівок, протокольних рішень, заходів, виконання посадових обов’язків ДНЦ на дільницях. ДНЧ-23 Гах О.А. самоусунувся від виконання посадових обов’язків, затверджені плани також не виконує, звітності по виконанню протокольних рішень, телеграфних вказівок не надає.

При заслуховуванні начальниками відділу перевезень звітів ДНЧ по їх проведеній роботі не надається оцінка роботи окремим ДНЧ. В місячні плани ДНЧ не включаються пункти:

- заходи, передбачені річними планами на даний місяць, а також конкретні додаткові заходи, що витікають із фактичного стану безпеки;

- заходи по усуненню недоліків, що були виявлені технічними ревізіями ЦРБ, РБ, ДНЧ;

- вимоги пунктів телеграфних вказівок, протокольних рішень щодо забезпечення безпеки руху;

Аналіз роботи ДНЦ щодо виконання посадових обов’язків проводиться щозмінно, але якість його на вкрай низькому рівні. Під час перевірки встановлено ряд грубих порушень щодо невиконання поїзними диспетчерами вимог п.4.11, р.15 ІРП.

Аналізи стану безпеки руху складаються не якісно. Мають місце випадків не відображення всіх необхідних рекомендацій щодо його складання.

У відомостях під’їзної колії на схемах не проставлені знаки "межа" під’їзної колії. Під'їзні колії, що мають ухили на станційні колії експлуатуються без будь яких запобіжних засобів від виходу вагонів. Існує маса розбіжностей між даними відомостей під’їзних колій, технічними паспортами цих колій та схемами. Встановлені факти неправильних розрахунків норм закріплення рухомого складу на коліях станції, не визначення місць відстановки вагонів без локомотивів, відсутності розрахунків по закріпленню вагонів на колії де залишаються вагони без локомотивів.

З метою підвищення рівня профілактичної роботи щодо безпеки руху в господарстві перевезень необхідно:

1 Всім керівникам господарства перевезень виконувати та встановити контроль за виконанням заходів по забезпеченню безпеки руху поїздів, та заходів по усуненню недоліків виявлених технічною ревізією ЦРБ, РБ.

2 Розглядати якість виконання вимог протокольних рішень, наказів, телеграфних вказівок з питань безпеки руху поїздів.

3 Встановити постійний контроль за правильністю закріплення рухомого складу на станційних коліях, а також за виконанням поїзними диспетчерами вимог п.4.11, р.15 ІРП.

4 Аналізувати виконання фахівцями господарства посадових обов’язків і в першу чергу керівниками структурних підрозділів.

5 Аналізи стану безпеки руху складати з урахуванням всіх необхідних рекомендацій щодо його складання.

6 Привести всю діючу технічну документацію до вимог нормативних документів та існуючим напільним пристроям.

7 Добитися у працівників, пов’язаних з рухом поїздів, якісних знань особливо порядку дій при порушеннях нормальної роботи пристроїв СЦБ, виникненні аварійних і нестандартних ситуацій та виконання їх в повному обсязі.

8 Ефективно аналізувати якість роботи ревізорів руху (ДНЧ). Задіяти роботу ревізорів руху з як найменшім залученням їх на проведення "Вікон".

вик. РБД Годлевський П.П.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 273 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...