Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Відварні м'ясні страви



У відварному вигляді готують ялови­чину, баранину, козлятину, свинину, копчені продукти і ковбасні вироби. Для варіння використовують частини м'яса, що містять значну кількість сполучної тканини: з туші яловичини (І категорії) використовують м'якоть грудинки, ло­паткову і підлопаткову частини, пружок, бічну і зовнішню частини задньої ноги; баранини і козлятини — грудинку і м'якоть лопаткової частини; свинячої туші — грудинку, шию і лопаткову частини.

Усі види м'яса, призначені для варін­ня, нарізають кусками масою не більш як 2 кг. У баранячої, свинячої або те­лячої грудинки з внутрішнього боку вздовж ребер підрізають плівки, щоб легше було видалити кістки після варін­ня. М'якоть лопаткової частини і пруж­ка згортають рулетом і перев'язують.

Підготовлене м'ясо кладуть у гарячу воду (на 1 кг м'яса 1 —1,5 л води) і варять при слабкому кипінні. В разі ва­ріння м'яса у великій кількості води при бурхливому кипінні смак погіршується внаслідок значної втрати екстрактивних

розчинних речовин. Для поліпшення смаку й аромату вареного м'яса у бульйон при варінні додають біле корін­ня і ріпчасту цибулю, сіль — за ЗО—40 хв до закінчення варіння, лавро­вий лист — за 5 хв. Готовність м'яса визначають кухарською голкою. У м'я­со, яке зварилося, вона входить легко, при цьому виділяється безбарвний сік. Тривалість варіння залежить від величи­ни кусків м'яса, щільності і кількості сполучної тканини. Втрати маси м'яса при варінні становлять 38—40 %.

Після варіння з баранячої і телячої грудинки видаляють реберні кістки. Го­тове м'ясо охолоджують до температури 85 °С, нарізають упоперек волокон по 1—2 куски на порцію, заливають неве­ликою кількістю бульйону, доводять до кипіння і зберігають до подавання у цьо­му самому бульйоні при температурі 50—60 °С у закритому посуді.

Відварні м'ясні продукти подають з різними соусами, для приготування яких використовують бульйон, утворений при варінні їх. Замість соусу м'ясо можна полити бульйоном (20—25 г на порцію) або жиром.

На гарнір до відварних м'ясопродук­тів рекомендується подавати відварні або припущені овочі, картопляне пюре, тушковану капусту, а також припущений рис та інші розсипчасті каші.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 733 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...