Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Омлет натуральний



Яйця — 2 шт. або меланж — 80, мо­локо або вода — ЗО, маса омлетної ма­си — 110, маргарин столовий — 5, маса готового омлету — 105, маргарин столо­вий або масло вершкове — 5. Вихід—110.

Омлет смажать на чавунній сковоро­ді з товстим дном, яку добре розігріва­ють з вершковим маслом, швидко вили­вають підготовлену омлетну масу і сма­жать. Як тільки маса почне загусати, краї її загинають з двох боків до середи­ни, надаючи омлету форми довгастого пиріжка. Коли нижня частина його під­смажиться, омлет перекладають на розігріте блюдо швом донизу.

Перед подаванням омлет полити маслом, можна посипати зеленню. Нату­ральний омлет готують і на парі. Для цього яєчну масу виливають у кроншель, змащений маслом, і доводять до готов­ності на водяній бані.

В разі масового приготування натуральні омлети смажать у жаровій шафі при температурі 180—200 °С. Омлетну масу збити і вилити на лист шаром 2,5—3 см, змащений маслом, поставити у жарову шафу і запікати до повного загусання маси і появи на поверхні злег­ка підрум'яненої кірочки протягом 8—10 хв.

Готовий омлет нарізати на порціонні куски квадратної або трикутної форми.

Подавати на тарілках, полити вершко­вим маслом.

Мішаний омлет смажать так само, як омлет натуральний, але попередньо змі­шують яєчну масу із шпиком, нарізаним дрібними кубиками і обсмаженим (ом­лет із шпиком), пасерованою ріпчастою або зеленою цибулею (омлет з цибу­лею), тертим сиром (омлет з сиром).





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 300 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...