Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Завдання та методичні рекомендації до вивчення теми. Одне із важливих питань – як пов´язати календарне планування робіт із плануванням потреб у ресурсах



Одне із важливих питань – як пов´язати календарне планування робіт із плануванням потреб у ресурсах. Як правили, основна проблема полягає у відповідності наявної і необхідної робочої сили, оскільки інші види ресурсів легше забезпечити на необхідному рівні.

Планування ресурсів передбачає здійснюється за етапами.

Фінансування проекту класифікується за різними ознаками

Джерелами фінансуванняпроекту можуть бути: власні фінансові кошти; різні форми позикових коштів; іноземні та міжнародні інвестиції, лізингове фінансування; асигнування з державного, регіонального або місцевого бюджету.

Здійснення проектів проходить на контрактній основі, яка використовується як для залучення окремих спеціалістів, різних підрядних і субпідрядних організацій і фірм для виконання робіт та послуг, так і для закупок і поставок необхідного обладнання і матеріально-технічних ресурсів.

План управління контрактами входить в план проекту як одна з основних частин. Готується для кожного ресурсу і послуги, часом для групи.

Для узгодження календарних термінів виконання робіт із наявними ресурсами, з метою подальшого контролю та прийняття відповідних рішень здійснюють також календарне планування витрат, тобто розподіл витрат по ранніх та пізніх термінах виконання.

Питання для самоконтролю

1. Що таке ресурси проекту?

2. Що включає в себе процес планування ресурсів?

3. Які існують джерела фінансування проекту?

4. Проведення яких етапів включає процес планування ресурсів?

5. Що таке управління контрактами? Які типи контрактів Ви знаєте?

Завдання до самостійної роботи

1. Який з наступних перелічених етапів не використовується при плануванні ресурсів:

1) оцінка потреби у ресурсах;

2) зіставлення потреби й наявності ресурсів;

3) визначення потреби ресурсів по проекту;

4) отримання необхідних ресурсів за підписаними договорами;

5) формування графіків постачання ресурсів.

2. Підприємство підписало контракт з МНК «AVON» на отримання кредитної лінії розрахованої на 5 років, протягом яких буде відкрито мережу магазинів косметики у всіх регіонах північної частини України. Цей вид фінансування передбачає використання таких джерел фінансування як:

1) власні;

2) позикові;

3) міжнародні інвестиції;

4) асигнування з державного бюджету.

3. Планування контрактів включає наступні процеси:

1) визначення того, які ресурси та послуги необхідні в проекті;

2) документування вимог до ресурсів та послуг і визначення потенційних постачальників;

3) складання контрактів, що планується укласти;

4) всі відповіді вірні.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 285 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...