Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Вегетаріанці фізично сильніші за людей, що вживають м’ясо



Одним із найбільших хибних уявлень відносно вегетаріанської дієти є те, що вегетаріанці фізично слабкі, бліді і хроробливі. Ніщо не є настільки далеким від істини. Незчисленні дослідження і факти свідчать про те, що вегетаріанці набагато сильніші та витривалі ніж люди, що вживають м’ясо.

Д-р Шоутенед в Бельгійському університеті провів дослідження з метою вияснити рівень витривалості, сили і швидкості реакції серед вегетаріанців та м’ясоїдів. В результаті вияснилось, що вегетаріанці мають перевагу по всім трьом показникам. Д-р Ірвінг Фішер в 1906 і 1907 роках провів в Єльському університеті тести на витривалість. Дослідження проводились серед атлетів, інструкторів, лікарів і мед сестер Єльського університету. Результати цих досліджень були для багатьох несподіванкою. Вони показали, що вегетаріанці приблизно в 2 рази більш витривалі, ніж м’ясоїди. Аналогічні дослідження, проведені Дж. Х. Келлогом в воєнному річному санаторії, що в Мічігані, дали такі ж результати.

В Брюссельскому університеті докторами Дж. Лотейком і В. Кіпані проводилися дослідження з метою перевірити результати досліджень д-ра Фішера. Вегетаріанці витримували іспити на витривалість в 2-3 рази довше, ніж м’ясоїди, і після іспиту вони затрачали на відновлення сил 1/5 частину часу, що тратили м'ясоїди для цієї ж мети.

Цікавий дослід поставив на початку нашого століття В Японії вчений Релз. Двоє молодих рікш кожного дня пробігали по 40 кілометрів, не знаючи втоми. Коли ж їм почали давати м’ясо, то вже через три дні вони ледве справлялися зі своєю роботою. Але як тільки рікши повернулись до вегетаріанської їжі, їх працездатність відновилася.

Ці несподівані результати довели, що вегетаріанська дієта є відмінною для розвитку фізичної сили, витривалості та ефективності. Найсильніші тварини, що живуть довше всіх інших тварин – вегетаріанці. Кінь, олень, буйвол, слон – всі ці тварини мають велике, сильне тіло; вони невтомні та мають добру витривалість і виконують найскладнішу роботу для людини. Ні одна тварина, що харчується м’ясом, не може зрівнятися з ними в силі та витривалості.

Вегетаріанський велосипедний клуб в Англії встановив більше 40 % національних рекордів в велосипедному спорті; по всій Європі велосипедисти-вегетаріанці мають більший відсоток спортивних перемог, ніж велосипедисти-м’ясоїди.

Відомий плавець-вегетаріанець Муррей Роуз був наймолодшим власником золотої медалі по плаванню на Олімпійських іграх. Він проявив себе найсильнішим плавцем всіх часів і встановив багато рекордів. Британський заплив вегетаріанців через Англійський канал не має аналогів в історії – він продовжувався 6 годин 20 хвилин.

В Німеччині протягом трьох років (1898, 1902 та 1908 роки) проводились змагання по спортивній ходьбі між вегетаріанцями та м’ясоїдами. І тричі з великою перевагою перемагали вегетаріанці. М’ясоїди ж дуже часто сходили з дистанції.

Багато всесвітньо відомих атлетів минулого і теперішнього перейшли на вегетаріанську дієту для того, щоб покращити свої результати. Наприклад, австрійський важкоатлет А. Андерсон, встановив багато світових рекордів, або Джонні Вайсмюллер, який встановив 56 світових рекордів по плаванню. Ця прекрасна переміна не зменшила їх силу, а навпаки, їх можливості виросли або залишилися на старому рівні.

Центральний нападник Білл Уальтон, зірка американського баскетболу, відомий своєю блискучою переможною грою. Його особистий досвід привів його до вегетаріанської дієти, яку він наполегливо рекомендує для всіх.

По всьому світі вегетаріанці встановили багато рекордів в боротьбі, боксі, ходьбі, бігові з перешкодами и т.д. Вегетаріанці насправді мають набагать більшу витривалість та рівень енергії, бо вони не втомлюють, не виснажують своє тіло величезною тратою енергії, що необхідна для видалення м’ясних токсинів.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 211 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...