Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Травоядні тварини



Травоядні тварини (слон, корова, вівця, лама та ін.) харчуються травою та іншими рослинами, тобто грубою і об’ємистою їжею. Перетравлювання такого виду їжі починається в роті за допомогою фермента птіаліна, що міститься в слині. Так їжа повинна бути добре пережована і перемішана з цим ферментом, який розщеплює її і робить більш засвоюваною. По цій причині у травоядних тварин є 24 корінних зуба, а рух щелеп відбувається не тільки вверх-вниз (як в плотоядних тварин), а і з сторони в сторону. У цих тварин немає ні кігтів, ні гострих зубів; вони п’ють, втягуючи воду ротом, в протилежність всім плотоядним тваринам, які лакають воду язиком. Оскільки вони не їдять їже, що швидко псується (м’ясо), процес перетравлення їжі в них може проходити значно довше, ніж в плотоядних, тому довжина їх кишечника в 6-10 разів більша довжини їх тіла. Цікаво, що м’ясне харчування надає виключно шкідливий вплив на цих тварин. Доктор Уільямс Коллінз із Нью-Йоркського Маймондського медичного центру помітив у тварин, що харчуються м’ясом, «майже необмежену здатність регулювати вміст в організмі насичених жирів і холестерину», що не властиво травоядним тваринам. Якщо протягом довгого часу добавляти тваринний жир в їжу кролика, то вже через два місяці стінки його кровоносних судин зашлакуються жировими відкладеннями, визиваючи тяжке захворювання, сходне з атеросклерозом людини, травна система якої також не призначенна для переварювання м’яса. І як ми побачимо далі, чим більше люди їдять м’ясо, тим більше вони хворіють.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 333 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...