Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Види та призначення вправ стрільб



За своїм призначенням вправи з стрільб поділяються на:

вправи початкових стрільб;

вправи підготовчих стрільб;

вправи навчальних стрільб;

вправи контрольних стрільб.

Вправи початкових стрільб призначені для набуття первинних умінь та навичок у стрільбі зі стрілецької зброї по цілях, що з'являються та рухаються. Вони відпрацьовуються з військовослужбовцями першого періоду служби (з курсантами навчальних підрозділів, вищих військових навчальних закладів), механіками - водіями і військовослужбовцями, призначеними на посади снайперів, кулеметників, автоматників та гранатометників на навчально - тренувальних засобах та з бойовою зброєю у тирі, вогневому містечку, на військовому стрільбищі, при цьому вогонь ведеться тільки з місця.

Вправи підготовчих стрільб зі стрілецької зброї, гранатометів призначені для навчання військовослужбовців (курсантів навчальних підрозділів, вищих військових навчальних закладів) та військовослужбовців, призначених на посади снайперів, кулеметників, автоматників, гранатометників первинним навичкам у стрільбі усіма способами по різних цілях, а також для набуття та удосконалення необхідних навичок тими, хто навчається, у стрільбі різними способами по цілях, що з'являються та рухаються у будь-яких умовах.

Вправи підготовчих стрільб зі стрілецької зброї, гранатометів розробляються в з'єднаннях, військових частинах (у вищих військових навчальних закладах на кафедрах) на навчальний рік під керівництвом органів бойової підготовки, з урахуванням бойового призначення, переліку та термінів виконання вправ стрільб, обумовлених Організаційно-методичними вказівками та наказами командуючих військ оперативних командувань.

Рекомендації щодо розроблення вправ підготовчих стрільб викладені в додатку 4.

Вправи навчальних стрільб призначені:

а) у навчальних підрозділах (військових частинах) та вищих військових навчальних закладах - для послідовного навчання курсантів самостійному веденню вогню в сучасному бою усіма способами по різних цілях в будь-яких умовах;

б) у підрозділах (військових частинах) охорони, родів військ та спеціальних військ - для послідовного навчання особового складу самостійному веденню вогню у сучасному бою усіма способами по різних цілях, для підтримки та відновлення у солдат, сержантів, прапорщиків, офіцерів необхідних практичних навичок у діях зі зброєю та під час стрільби, а також для оволодіння новою зброєю у період перепідготовки особового складу та при переозброєнні підрозділів (військової частини). Вправи навчальних стрільб відпрацьовуються на навчально-тренувальних засобах та з бойовою зброєю (бойовою технікою) на військових стрільбищах, директрисах бойових машин.

Вправи контрольних стрільб призначені:

у навчальних підрозділах (військових частинах) і вищих військових навчальних закладах - для визначення ступеня виучки курсантів щодо оволодіння ними зброєю під час випуску з навчального підрозділу, вищого військового навчального закладу;

у військових частинах та підрозділах - для підтримки та удосконалення у тих, хто навчається, необхідних навичок у діях зі зброєю і під час стрільби та визначення рівня їх вогневої виучки.

Внесення змін в умови вправ навчальних, контрольних стрільб, якщо це не обумовлено цим Курсом стрільб, заборонено.

Вправи кваліфікаційних стрільб призначені для визначення рівня вогневої виучки та підвищення (присвоєння) класної кваліфікації.

Для проведення кваліфікаційних іспитів за рішенням особи, що очолює кваліфікаційну комісію військової частини, або особи, що здійснює перевірку відповідно до фаху, класної кваліфікації та рівня вогневої навченості того, кого перевіряють, визначається одна із вправ Курсу стрільб, умови якої дозволяють найбільш якісно та об’єктивно оцінити тих, хто навчається.

Під час виконання вправ кваліфікаційних стрільб зі стрілецької зброї, для оцінки стрільби та дій того, хто навчається, під час виконання вправи, використовується балова система оцінки результатів, яка визначена у додатку 11 Курсу стрільб.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 2027 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...