Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Командир ____ мр



____________________

(звання, підпис, прізвище)

Примітка. 1.Форми і зразки решти документів, що розробляються щомісячно, визначаються штабами оперативних командувань, армійських корпусів. 2. У навчальних військових частинах, крім того, розробляються додаткові документи щодо організації навчального процесу.


Додаток 2

Варіант

Затверджую

Командир роти

капітан В. І. Кононенко

28 грудня 2009 року

План - конспект

проведення практичного заняття з особовим складом телеграфного взводу зі спеціальної підготовки 29.12.2009

Тема № 1/1: Засвоєння головного ряду клавіатури телеграфного апарата.

Навчальна мета. Отримання навичок виконання еталонних рухів під час передачі літер українського регістра в основному ряді клавіатури.

Місце проведення. Телеграфний клас.

Час: 2 години.

Навчально-матеріальне забезпечення.

1. Телеграфні апарати. 2. Метроном.

Наочне приладдя: схеми, плакат "Посадка телеграфіста за апаратом", плакат "Клавіатура СТА-67М".

Порядок проведення заняття

№ з/п Короткий зміст Час (хв.) Дії керівника і тих, хто навчається
1 2 3 4
  Вступна частина
І. Прийняття рапорту, перевірка наявності особового складу та його зовнішнього вигляду. Оголошення теми заняття, навчальних цілей та порядку опрацювання навчальних питань.     Приймаю рапорт від заступника командира взводу про готовність до заняття. Перевіряю наявність особо-вого складу та зовнішній вигляд військовослужбов-ців. Даю інструктаж особовому складу щодо заходів безпеки. Оголошую тему та мету заняття.
  Основна частина
ІІ   Перевірка засвоєння пройденого матеріалу. Контрольне питання: які вимоги ставляться до телеграфіста, який складає іспити на 3-й клас. 1. Відпрацювання питання підго-товки телеграфного апарата до роботи: • перевірка заправлення фарбуваль-ної стрічки апарата; • заправлення апарата паперовою стрічкою; • перевірка стану апарата; • перевірка та регулювання ліній-ного струму.       Викликаю для відповіді на питання тих, хто навчається. Контролюю правильність відповідей. Оголошую оцінки та виставляю їх в журнал обліку бойової підготовки взводу. Показую на робочому місці солдата порядок виконання дій усіх запланованих навчальних питань. Контролюю точність виконання показаних прийомів на робочих місцях. Надаю допомогу щодо усунення помилок під час роботи.  

1 2 3 4  
  2. Відпрацювання вихідного положення для роботи з клавіатурою     3. Виконання зворотнопостального удару з почерговою зміною пальців і кисті рук. 4. Удосконалення навичок передачі букв головного ряду клавіатури.     Показую та пояснюю особливості прийняття початкового положення для роботи з клавіатурою. Даю команду тим, хто навчається: "Початкове положення для роботи прийняти». Контролюю дії тих, хто навчається, та надаю допомогу по усуненню помилок під час роботи. Виконання ударів під метроном.     Контролюю виконання рухів передачі на опорних клавішах та зміщення кисті руки. Надання допомоги тим, хто її потребує  
ІІІІ   Підведення підсумків заняття та постановка завдання на самостійну підготовку   Коротко підбиваю підсумки заняття. Даю завдання для самостійної підготовки. Відповідаю на запитання.

Командир взводу

лейтенант М.О.Грищенко

27 грудня 2009 року





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 772 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...