Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Індивідуальна оцінка



Індивідуальна оцінка вогневої підготовки того, хто навчається, складається з оцінок за стрільбу, знання основ і правил стрільби, а також матеріальної частини зброї (виконання нормативів) та визначається:

“відмінно”, якщо оцінка за стрільбу “відмінно”, а за знання основ і правил стрільби, матеріальної частини (виконання нормативів) не нижче “добре”; для офіцерів всі оцінки “відмінно”;

“добре”, якщо оцінка за стрільбу не нижче “добре”, а за знання основ і правил стрільби, матеріальної частини (виконання нормативів) не нижче “задовільно”; для офіцерів всі оцінки не нижче “добре”;

“задовільно”, якщо всі оцінки не нижче “задовільно”.

Оцінка за стрільбу виставляється за результатами виконання останньої вправи контрольних стрільб, а оцінка за знання основ і правил стрільби, знання матеріальної частини (виконання нормативів) визначається на контрольних заняттях, проведених під час виконання вправи стрільб на навчальних місцях.

У вищих військових навчальних закладах оцінка за стрільбу виставляється за результатами виконання вправи стрільб, що визначена як залікова, по закінченні семестру, а якщо вона не проводилась — по оцінках, отриманих за виконання усіх вправ навчальних і контрольних стрільб протягом семестру в порядку, викладеному нижче.

Офіцери управління військових частин виконують вправи стрільб із:

стрілецької зброї – 100% офіцерів, прапорщиків (військовослужбовців служби за контрактом);

озброєння бойових машин (танків, БМП, БТР, БРДМ) – командири військових частин та їх заступники (крім заступників з тилу), начальники оперативних відділень, начальники розвідки, командири підрозділів.

При виконанні тим, хто навчається, декількох вправ з одного чи різних видів зброї оцінка за стрільбу визначається:

“відмінно”, якщо не менше половини оцінок, у тому числі за виконання вправи стрільб з основного виду зброї, “відмінно”, а інші не нижче “добре”;

“добре”, якщо не менше половини оцінок, у тому числі за виконання вправи стрільб з основного виду зброї, не нижче “добре”, а інші не нижче “задовільно”;

“задовільно”, якщо не більше однієї оцінки “незадовільно”, але не за виконання вправи стрільб з основного виду зброї, а інші оцінки не нижче “задовільно”.

Індивідуальна оцінка вогневої підготовки при перевірках (інспектуванні) виставляється за виконання вправи контрольних стрільб, знання основ і правил стрільби, знання матеріальної частини (виконання нормативів).

Підсумкова оцінка вогневої підготовки тому, хто навчається, виставляється за період навчання: у навчальних підрозділах — за час навчання (при проведенні іспитів); у вищих військових навчальних закладах - за семестр.

Основним видом зброї з якої виконуються вправи стрільб, є:

для командирів механізованих відділень на бронетранспортерах — автомат;

для командирів відділень — командирів бойових машин, командирів танків, навідників, навідників-операторів бойових машин, навідників кулеметів – все озброєння їх бойових машин;

для командирів гранатометних відділень (обслуг гранатометів, переносних ПТКР) — гранатомет (переносний ПТКР);

для інших категорій тих, хто навчається:

офіцерів управлінь оперативних командувань, армійських корпусів – автомат Калашникова;

командирів військових частин та їх заступників (за винятком заступника з тилу) – основне озброєння військової частини;

офіцерів управлінь, штабів та начальників родів військ і служб військових частин – автомат Калашникова;

офіцерів управлінь, штабів батальйонів та командирів підрозділів – основне озброєння підрозділу;

курсантів вищих військових навчальних закладах, навчальних підрозділів - відповідно до програми навчання.

Оцінка роті, батареї (взводу, відділенню) за виконання вправ стрільб зі стрілецької зброї (гранатометів) виводиться сумарно за оцінками, що отримані кожним, хто навчається, і визначається:

“відмінно”, якщо не менш 90% тих, хто навчається, одержали позитивні оцінки, при цьому не менш 50% тих, хто навчається, одержали оцінку “відмінно”;

“добре”, якщо не менш 80% тих, хто навчається, одержали позитивні оцінки, при цьому не менш 50% тих, хто навчається, одержали оцінку “добре”;

“задовільно”, якщо не менш 70% тих, хто навчається, одержали оцінки не нижче “задовільно”.

Якщо в одному підрозділі частина тих, хто навчається, виконувала вправу стрільб вдень, а інша частина тих, хто навчається, вночі, загальна оцінка виводиться за сумою оцінок, отриманих за стрільбу вдень і вночі.

Результати стрільби зі стрілецької зброї артилерійських (мінометних), зенітно - артилерійських, зенітно - ракетних підрозділів, а також підрозділів бойового забезпечення (забезпечення навчального процесу) та обслуговування загальновійськових підрозділів і військових частин враховуються тільки при визначенні оцінки бойової підготовки цим підрозділам.

Результати стрільби з пістолетів в оцінку вогневої підготовки підрозділів і військових частин не включаються, а враховуються окремо при підведенні підсумків за стрільбу.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 1780 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...