Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Будова клітини



Предмет і завдання біохімії та її місце серед інших профілюючих дисциплін. Виробництва, в основі яких лежать біохімічні процеси. Роль біохімії у харчовій промисловості. Хімічний склад організму. Будова клітини.

Рекомендована література: [1] с. 8 – 19

методичні вказівки

Пояснити роль вітчизняних учених у розвитку біохімії.

Навести відомості, що до хімічного складу організму, джерел пластичних та енергетичних речовин, що находять із зовнішнього середовища, шляхи їх трансформації у такі, які можуть засвоюватися організмом.

Надати характеристику клітини, як основної структурної одиниці живих організмів.

Відобразити наступне:

1. молекулярні компоненти клітини – неорганічні (вода, мінеральні солі) та органічні (білки, вуглеводи, нуклеїнові кислоти, ліпіди, біологічно активні речовини), їхні значення в явищах життя та в харчуванні;

2. принципові відмінності макромолекул від малих молекул (гнучкість, пухлість, індивідуальність, мінливість)

запитання ДЛЯ самостійної роботи

1 Предмет біохімії. Роль біохімії в розвитку виробництва продуктів харчування.

2 Роль вітчизняних та зарубіжних учених у розвитку біохімії. Значення біохімії для засвоєння профільних дисциплін (мікробіологія, товарознавство, технологія харчування, фізіологія харчування, гігієна та санітарія).

3 Клітина як основна структурна та функціональна одиниця живих організмів. Будова функції найважливіших структур клітини.

4 Молекулярні компоненти клітини (вода, мінеральні іони, білки, вуглеводи, нуклеїнові кислоти, ліпіди та ін.), їх роль у процесах життєдіяльності.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 197 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...