Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Дослідження портрету цільової аудиторії маркетингової комунікаційної чи рекламної кампанії підприємства



Це дослідження ставить за мету визначення усіх можливих соціал-демограф та психографічних характеристик цільової аудиторії,на яку буде спрямована маркетингова комунікаційна чи рекламна програма підприємства.Цими характеристиками можуть бути:

-вік

-стать

-рівень доходів

-сімейний статус

-рівень освіти

-рівень споживання товару

Місце проживання

-стиль життя,тощо

Для визначення цільової аудиторії традиційно використовуються опитування.Для цього анкета повинна містити питання про стать,сімейний статус,рівень освіти,вік,місце проживання респондентів.Як правило ці питання знаходяться в кінці анкети в соціал-демограф.блоці.

Дуже необхідною особливо при створенні медіа-планів виходу реклами є інформація про рівень достатку ціл.ауд.З цією метою в анкетах ставиться ціла низка запитань:прямих та опосередкованих прямі,питання як правило,викликають зніяковіння респондента,тому для того,щоб цього уникнути дослідники застосовують різноманітні методики опосередкованого визначення рівня доходів респондентів.

Найбільш складним для дослідження є стиль життя споживачів чи покупців товарів(послуг).В цій ситуації дуже часто застосовують різноманітні психолог тести та опосередковані питання,наприклад для респондента може бути запропонована шкала Лайкерта,згідно з якою слід вказати ступінь згоди або незгоди з певним твердженням.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 665 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...