Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Вимоги до підготовки заключної (реквізитної) частини опитувальника



У заключній частині розміщують запитання, які стосуються соціально-економічного та демографічного стану опитуваних. Вибір цих характеристик базується на гіпотезах дослідження і є досить складним, тому що потрібно передбачити необхідні групування як за віком, так і за професіями. Можна користуватися документами статистичної звітності для оцінки репрезентативності вибірки, а також документами органів статистики для класифікації посад або занять респондентів. Демографічні та соціально-економічні характеристики потрібні для сегментації ринків, тому дуже важливо отримати найбільш повну інформацію.

Загальні вимоги до питань опитувальника.

Опитувальник – документ, який містить серію запитань, потрібних для отримання інформації відповідно до мети і гіпотези МД.

Загальними вимогами до опитувальника є:

1. запитання повинні бути обґрунтованими відповідно до мети дослідження, тобто забезпечувати отримання бажаних результатів;

2. він повинен бути надійними, тобто адекватно відбивати досліджуванні питання маркетингу;

3. сталим, тобто при повторному використанні цього інструменту в аналогічних умовах величина розбіжності між результатами декількох вимірів має бути мінімальною.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 930 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...