Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Особливості інфекційних хвороб



І Н Ф Е К Ц ІЯ - це проникнення мікроорганізму в інший організм і наступні їх взаємовідношення, які визначаються властивостями як мікроорганізму, так і макроорганізму.

ІНФЕКЦІЙНИЙ ПРОЦЕС - це сукупність захисних фізіологічних та патофізіологічних явищ (реакцій), які виникають і розвиваються в макроорганізмі які відповідь на втілення і розмноження в ньому патогенних мікроорганізмів в певних умовах зовнішнього середовища.

ІНФЕКЦІЙНА ХВОРОБА - це найвищий ступінь розвитку інфекційного процесу, що проявляється різними клінічними симптомами і змінами біологічного, фізіологічного, біохімічного, анатомічного, мікробіологічного і епідеміологічного характеру.

ОСОБЛИВОСТІ ІНФЕКЦІЙНИХ ХВОРОБ

1. Специфічність збудника (його морфолого-фізіологічні дані).

2. Здатність передаватися від хворого до здорового (заразливість).

3. Здатність до масового розповсюдження при певних умовах (епідемії, пандемії).

4. Циклічність клінічного перебігу з симптомами, характерними для даної хвороби

(періоди).

5. Поява (утворення) імунітету після перенесеного захворювання.

6. Розвиток алергії до даного збудника.

7. Носійство після клінічного видужання (при деяких хворобах).

Місце інфекційних хвороб в сучасній медицині,

їх поширення та проблеми

У країнах світу, незалежно від економічного розвитку, відмічено ріст захворювання на інфекційні хвороби. Реєструються епідемії, розшифровується етіологічна роль інфекційних чинників в низці широко відомих захворювань, які відносилися до групи пухлин, колагенозів, гемотологічних та інших хвороб.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 3280 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...