Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Загальні положення. Задачі визначення геометричних параметрів різальної частини інструмента в відповідності зі стандартом ДСТУ 22498-93 зводяться до знаходження кутів між



Задачі визначення геометричних параметрів різальної частини інструмента в відповідності зі стандартом ДСТУ 22498-93 зводяться до знаходження кутів між площинами. Так, наприклад, задній кут a визначається, як кут між задньою площиною різання в відповідній січній площині. Задачі з визначення геометричних параметрів можуть вирішуватися кінематичними способами.

Суть кінематичного способу визначення геометричних параметрів різальної частини інструмента полягає в наступному. Так деякі площини S1 та S2 задаються прямою їх перетину Р, котра рухається зі швидкістю `V1, і описує площину S1, а коли рухається зі швидкістю `V2 описує площину S2. Рух прямої Р зі швидкістю `V1 розкладається на ряд рухів таким чином, щоб швидкість `Vi1 одного із рухів розташовувалась в січній площині, в якій необхідно визначити кут між двома площинами S1 та S2. Вектори швидкості всіх рухів, що розглядаються, повинні лежати в площині S1. При цьому площину S1 можна розглядати як площину, котра описується прямою Р при її русі зі швидкістю `Vi1.

Аналогічно площині S1 розглядається площина S2 і визначається швидкість одного з рухів, котра розташовується в вибраній січній площині. Кут між площинами S1 та S2, в заданій січній площині буде рівний куту між векторами `Vi1 та `Vi2, розташованими в зазначених площинах.

Аналогічно вирішується задача визначення кута між двома площинами, коли задається на кожній площині точка і два її рухи зі швидкостями `V1 та `V2 розташованими в площинах, що розглядаються.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 219 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...