Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Методична розробка № 3



практичного заняття для лікарів-інтернів 1-го року навчання, заочного циклу, на тему:

ЕНДОГЕННІ ПСИХОЗИ (ШИЗОФРЕНІЯ).

РЕАКТИВНІ ПСИХОЗИ.

Навчальний предмет – психіатрія та наркологія

Факультет - післядипломної освіти

Спеціальність: „Загальна практика – сімейна

медицина”

Методичну розробку склав

кандидат медичних наук,

асистент В.І.Курик

Чернівці, 2014


1. НАУКОВО-МЕТОДИЧНЕ ОБҐРУНТУВАННЯ ТЕМИ

Шизофренія – це хронічне, прогредієнтне психічне захворювання, Що характеризується розладами психічних процесів і приводить (повільно чи швидко) до специфічних змін особистості. Хвороба має своєрідну психопатологічну симптоматику, різноманітні клінічні форми і типи перебігу. Ризик захворюваності на шизофренію складає 8-10 осіб на 1000 населення. Найчастіше розвивається у підлітків та осіб молодого віку (14-35 років). Питома вага хворих на шизофренію у психіатричних стаціонарах складає біля 50%.

Незважаючи на значну кількість праць, присвячених шизофренії, її етіологія і патогенез вивчені недостатньо. Основним етіологічним чинником вважають спадкову схильність і тому шизофренію відносять до ендогенних захворювань. Численні дослідження свідчать про безсумнівну участь у її виникненні різних мутагенних (хімічних, радіаційних та ін.) впливів, інфекцій, травм голови та важких переживань як провокуючих і, можливо, причинних чинників.

Діагностика шизофренії викликає значні труднощі, особливо на ранніх етапах (дебют шизофренії). Знання лікарями клініки дебюту шизофренії має важливе значення для діагностики, лікування, реабілітації та профілактики.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 257 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...