Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тема 8. Узагальнення результатів аудиту



Заняття 15. "Визначення виду аудиторського висновку щодо фінансової звітності"

Завдання 1

Ситуація 1. На момент перевірки на підприємстві, що перевіряється, завершується дія довгострокових будівельних контрактів. Наслідком можуть бути збитки, фактичний розмір яких визначити неможливо, оскільки діють певні фактори (підвищення продуктивності праці), що можуть значно зменшити їх суму. Порушень та помилок в обліку та звітності не виявлено.

Ситуація 2. Підприємству, яке перевіряється, пред'явлено судовий позов одним з його постачальників у зв'язку з порушенням договору постачання з вимогою компенсації усіх завданих збитків, суму яких реально визначити на даний момент неможливо. Інших порушень та відхилень не встановлено.

Ситуація 3. Підприємство, що перевіряється, має у своєму складі філію, яка ліквідується. Філія є юридичною особою. Резерви для покриття заборгованості філії підприємством забезпечені не були, головне підприємство за результатами перевірки є неплатоспроможним.

Ситуація 4. На підприємстві встановлено крадіжку грошових коштів з каси в сумі 100,00 грн. Інших порушень і відхилень не встановлено.

Ситуація 5. На підприємстві встановлено, що витрати в сумі 251017,00 грн., які були здійснені в першій половині січня наступного за звітним року, відображені по дебету рахунку 23 "Основне виробництво" в грудні звітного року. Інших порушень та відхилень не встановлено.

Ситуація 6. Річна фінансова звітність підприємства складена відповідно до вимог Закону України "Про бухгалтерський облік та фінансову звітність". Аудитор зібрав достатню кількість доказів та отримав усі необхідні пояснення від керівництва та персоналу підприємства. Аудитор може підтвердити можливість подальшого функціонування підприємства. При складанні звітності враховано вплив подальших подій після дати балансу.

Ситуація 7. Аудитору, що проводив перевірку у стислі строки, не було надано всієї необхідної інформації та відповідних пояснень керівництва, що значно обмежило рамки аудиту.

Ситуація 8. У ході аудиту виявлено розбіжності між окремими положеннями облікової політики підприємства клієнта та загальноприйнятими принципами обліку. Внутрішньою зустрічною перевіркою також виявлено розбіжності між показниками журналів - ордерів, Головної книги та балансу підприємства.

Ситуація 9. На думку аудитора, фінансова звітність не відповідає встановленим вимогам, не є достовірною і об'єктивною, показники її суттєво перекручені.

Ситуація 10. У ході перевірки мало місце суттєве обмеження її обсягу, в результаті чого аудитор не отримав необхідних доказів. Крім того, у минулому місяці поточного року аудитор обіймав посаду голови ради директорів підприємства, що перевіряється.

Необхідно:

Визначити, який висновок може скласти аудитор у вищенаведених ситуаціях.

Завдання 2

Фрагмент аудиторського висновку

"...Нами було перевірено фінансову звітність ВАТ "Галичина" від статті 010 до статті 640 відповідно до аудиторських стандартів. На нашу думку, фінансова звітність правдиво та об'єктивно відображує фінансовий стан підприємства на 31.12.2008 р., розмір прибутку та напрями його використання і складена відповідно до Закону України "Про аудиторську діяльність".

Необхідно:

Здійснити аналіз і дати критичну оцінку тексту аудиторського висновку.

Завдання 3

При здійснені аудиторської перевірки ВАТ «Купідон» аудитор дізнався, що керівництво підприємства на початку року має укласти угоду з іноземним контрагентом на реалізацію продукції.

На думку аудитора, даний факт фінансово-господарської діяльності призведе до збільшення видів діяльності та в свою чергу здійснить вплив на фінансове становище, рух грошових коштів та результати діяльності підприємства. Тому його слід визнати суттєвим випадком після звітної дати.

Необхідно:

1. Дати оцінку вказаній ситуації та визначте вид аудиторського висновку, що має бути наданий незалежним аудитором по закінченню перевірки.

2. Зазначити як вплине випадок після звітної дати на аудиторський висновок.

Завдання 4

При перевірці аудитором було встановлено:

– підприємством було завищено прибуток в зв’язку з недооприбуткуванням наданих від контрагента ПрАТ "Добробут" послуг зв’язку на суму 123 258 грн.;

– занижено прибуток на 72 124 грн. в зв’язку з включенням до валових витрат сум за операціями придбання товару, що не використовується в господарських цілях;

– завищено податок на додану вартість на 51 100 грн.;

– занижено ПДФО на суму 3 411 грн., в зв’язку з тим, що підприємством застосовувалася податкова пільга до доходів робітників, що звільнялися.

Інші показники фінансової звітності відповідають даним бухгалтерського обліку.

Необхідно:

Визначити вид аудиторського висновку на основі зазначених даних.

Заняття 16. "Формування незалежної професійної думки аудитора про достовірність фінансової звітності"

Завдання 1

Короткі відомості про аудиторську фірму: ТОВ АФ "Зовнішконсантингаудит", Свідоцтво про внесення до Реєстру суб’єктів аудиторської діяльності № 34 від 10.09.2001 р., видане АПУ, юридична адреса: 04209, м. Київ, вул. Нагорна, 89/3. Тел. /факс 8 (044) 890-12-34, директор – Литвиненко Л. М.

Короткі відомості про підприємство-клієнта: найменування ПАТ "Авангард", вид діяльності – харчова промисловість, період діяльності – 3 роки, період перевірки – 2014р.

Під час перевірки аудитором було отримано аудиторські докази по циклам:

– При перевірці юридичного статусу встановлено, що сума Статутного капіталу в засновницьких документах складає 78 798 грн. За даними бухгалтерського обліку встановлено, що один з акціонерів вніс в якості оплати акцій лише 60% (12 000 грн.), решту (8 000 грн.) – не погашено (ст. 300 Ф № 1 "Балансу на 31.12. 2014 р.").

– При аудиті основних засобів встановлено, що в 13.05.2014 р. підприємством було придбано обладнання для основного виробництва на суму 1240 450 тис. з ПДВ, при цьому запис по даній операції в обліку та фінансовій звітності відсутній.

– При аудиті виробничих запасів виявлено, що у відповідності до облікової політики вибуття запасів в бухгалтерському обліку здійснюється методом середньозваженої собівартості, а фактично в бухгалтерському обліку використовують метод собівартості за часом надходження запасів, в результаті чого, залишок на кінець року по ст. 100 Ф№ 1 "Баланс на 31.12.2014 р." за даними товариства становить 971 200 грн., а заданими аудиту має складати 864 700 грн.

– При перевірці касових операцій виявлено порушення підприємством Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні № 637 від 15.11.2004 р., а саме: за звітний рік наявні випадки зберігання в касі понадлімітної готівки, загальна сума перевищення – 17 000 грн.

– При аудиті доходів та фінансових результатів встановлено, що в "Звіті про фінансові результати за 2014 р." в ст. 010 "Доход (виручка) від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг)" не включено дохід від реалізації в сумі 64 000 грн., в зв’язку з відсутністю оплати, проте право власності на продукції перейшло покупцеві та виконано інші умови визнання доходу від звичайної діяльності.

Необхідно:

1. Сформулювати власну професійну думку про достовірність фінансової звітності ВАТ "Авангард".

2. Підготувати відповідний аудиторський висновок.

Завдання 2

Короткі відомості про аудиторську фірму: ТОВ АФ "Аудит-груп", Свідоцтво про внесення до Реєстру суб’єктів аудиторської діяльності № 12 від 12.06.2008 р., видане АПУ, юридична адреса: 06539 м. Донецьк, вул. Челюскінців 12, Тел. /факс (062)568-36-89, директор – Шувалов Н. Г.

Короткі відомості про підприємство-клієнта: найменування ПАТ "СВІФТ", вид діяльності – легка промисловість, період діяльності – 7 років, період перевірки – 2011р.

Під час тестування системи внутрішнього контролю аудитором було отримано наступні аудиторські докази:

– операції в обліку відображаються вчасно, в повному обсязі у відповідності до вимог нормативно-законодавчих актів та прийнятої на підприємстві облікової політики на відповідних рахунках бухгалтерського обліку; не зафіксовані деталі операцій, що є суттєвими для обліку та звітності; господарські операції здійснюються лише з дозволу керівника підприємства;

– при перевірці контрольного середовища встановлено: авторитарність стилю управління; організаційна структура передбачає зосередженість несумісних функцій у декількох осіб; кадрова політика відсутня; порядок підготовки звітності для зовнішніх та внутрішніх користувачів здійснюється у відповідності до затвердженого на підприємстві документообігу;

– при вивчені процедур контролю виявлено, що доступ до активів можливий лише з дозволу відповідного керівництва, за винятком особливих випадків; інвентаризація здійснюється лише в касі та на складах зберігання запасів; не проводиться співставлення даних вказаних в аналітичних рахунках та оборотних відомостях; контроль за інформаційними програмами та комп’ютерними інформаційними системами здійснюється не систематично.

Під час перевірки аудитором було отримано такі аудиторські докази по циклам:

– при перевірці власного капіталу було встановлено, що на підприємстві формування резервного капіталу не відповідає вимогам діючого законодавства;

– при аудиті основних засобів виявлено, що 24.12.2014 р. за договором безоплатно отримано обладнання за поточною ринковою ціною 164 812 грн. та введено в експлуатацію, дана операція не знайшла свого відображення в бухгалтерському обліку, при цьому не нараховувалася амортизація даного активу (метод нарахування – виробничий; ліквідаційна вартість – 4 725 грн.; загальний обсяг продукції, який підприємство очікує виробити – 50 000 шт.);

– при аудиті дебіторської заборгованості виявлено випадок списання дебіторської заборгованості строком більш 6 місяців на суму 35 569 грн. як безнадійну, проте для перевірки не було надано відповідних документів, підтверджуючих право на списання та Наказу керівника;

– при перевірці витрат від звичайної діяльності встановлено, що наявне завищення прибутку на суму витрат в розмірі 40 238 грн., що не підтверджені договорами та іншими документами.

Необхідно:

1. Сформулювати власну професійну думку про достовірність фінансової звітності "СВІФТ".

2. Підготувати відповідний аудиторський висновок.

Завдання 3

Короткі відомості про аудиторську фірму: ТОВ АФ "Аудит", Свідоцтво про внесення до Реєстру суб’єктів аудиторської діяльності № 994 від 13.11.2010 р., видане АПУ, юридична адреса: 06235, м. Дніпропетровськ, вул. Героїв Сталінграду, 156. Тел. /факс (056)527-36-89, директор – Сушко Р. Л.

Короткі відомості про підприємство-замовника: найменування ПАТ "Півень", вид діяльності – легка промисловість, період діяльності – років, період перевірки – 2014р.

Під час тестування системи внутрішнього контролю аудитором було отримано наступні аудиторські докази:

– операції в обліку відображаються вчасно, в повному обсязі у відповідності до вимог нормативно-законодавчих актів та прийнятої на підприємстві облікової політики, проте не завжди на відповідних рахунках бухгалтерського обліку;

– не обмежено можливість зловживань з первинними обліковими документами;

– на даному підприємстві стиль та основні принципи управління базуються на досягненні поставлених керівництвом цілей за будь-яких умов;

– у відповідності до посадових інструкцій відповідальність та повноваження розподілені не оптимально;

– господарська діяльність не відповідає вимогам законодавства;

– інвентаризація проводиться лише каси у випадку зміни матеріально-відповідальної особи.

Під час перевірки аудитором було отримано такі аудиторські докази:

– виявлена операція на придбання основних засобів в лютому 2014 р. на суму 240 236 грн., за договором міни, за даними бухгалтерського обліку первісну вартість об’єкту основних засобів, придбаного в обмін на неподібний об’єкт було визначено на основі балансової вартості основного засобу, що передається на суму 240 236 грн., а за даними аудиту вартість основного засобу має бути оцінена в 233 315 грн. без ПДВ;

– під час перевірки касових операцій встановлено не оприбуткування готівки в касі в сумі 23 236 грн.

– до витрат від звичайної діяльності включено амортизаційні відрахування за нематеріальними активами первісною вартістю 2 800 грн., дата оприбуткування – 14.09.2010 р., строк корисного використання визначити не можливо, проте підприємством для розрахунку використовується строк у 10 років;

– заробітна плата та нарахування на заробітну плату робітників невиробничої сфери включено до витрат за основним виробництвом в сумі 18 тис. грн.

Необхідно:

1. Сформулювати власну професійну думку про достовірність фінансової звітності ВАТ "Півень".

2. Підготувати відповідний аудиторський висновок.

Завдання 4

Аудитору АФ "Торо-аудит" для перевірки ВАТ "Крот" було надано фінансову звітність за 2008 р. у складі: "Баланс на 31 грудня 2013 р." (Ф№1); "Звіт про фінансові результати за 2013 р." (Ф№2); "Звіт про рух грошових коштів за 2013 р." (Ф№3); "Звіт про власний капітал за 2013 р." (Ф№4); "Примітки до річної фінансової звітності за 2013 р." (Ф№5).

Під час перевірки керівництво ВАТ "Крот" зробило заяву про те, що первинні документи та облікові реєстри, що відображають касові операції за ІV квартал 2013 р. було загублено. Тому аудитор не отримав достатньої кількості доказів для формування думки про достовірність залишку готівки в касі станом на 31.12.2013 р., заборгованості перед персоналом з оплати праці, виручки від реалізації продукції.

Необхідно:

Підготувати аудиторський висновок за наведеними даними.


IІ. РЕКОМЕНДОВАНА ЛІТЕРАТУРА

Основна:

1. Аудит в Україні. Основи державного, незалежного професійного та внутрішнього аудиту. / За ред. проф. В. В. Немченко, О. Ю. Редько, Підручник. – К.: Центр учбової літератури, 2012. – 536 с.

2. Аудит. Методика документування / кол. авторів за заг. ред. академіка АЕНУ, д.е.н., проф. І. І. Пилипенка. – К.: Інформаційно–видавничий центр Держкомстату України. – 2003. – 457 с.

3. Акєнтьєва О. Б. Щодо стандартів внутрішнього аудиту [Електронний ресурс] / О. Б. Акєнтьєва, Г. С. Малахова, А. О. Мороз – Режим доступу до документу: http://www.rusnauka.com/12_KPSN_2009/Economics/44705.doc.htm

4. Бондаренко Н. О. Аудит суб’єктів підприємницької діяльності: Навч. посіб. / Н. О. Бондаренко, В. Д. Понікаров, С. М. Попова. – К.: Центр навч. літератури, 2004. – 300 с.

5. Бутинець Ф. Ф. Аудит: Підручник для студентів спеціальності "Облік і аудит" / Ф. Ф. Бутинець. – [2 -е вид., перероб. і доп.] – Житомир: ПП "Рута", 2002. – 672 с.

6. Бычкова С. М. Доказательства в аудите / С. М. Бычкова – М.: Финансы и статистика, 1998. – 176 с.

7. Гончарук Я. А. Аудит: Навч. посіб. / Я. А. Гончарук, В. С. Рудницький– [3-є вид., перероб. і доп.] – К.: Знання, 2007. – 443 с.

8. Дерев’янко С. І. Основи аудиту: навч. пос. / С. І. Дерев’янко, С. О. Олійник, Н. П. Кузик, О. М. Ганяйло. – К.: Центр учбової літератури, 2008. – 328с.

9. Пантелеєв В. П. Аудит: Навчальний посібник / В. П. Пантелеєв. – К.: "Видавничий дім "Професіонал", 2008. – 400 с.

10. Проскуріна Н. М. Процедурне забезпечення аудиту. Теорія та практика: монографія / Н. М. Проскуріна. – К.: ДП "Інформ.–аналіт. агентство", 2011. – 739 с.

11. Петрик О. А. Аудит: методологія і організація: монографія / О. А. Петрик. – К.: КНЕУ, 2003. – 260 с.

12. Пшенична А. Ж. Аудит. навчальній посібник / А. Ж. Пшенична. – К.: Центр учбової літератури, 2008. – 325 с.

13. Редько А. Ю. Методы и процедуры в аудиторской практике. Практическое пособие / А. Ю. Редько, Е. А. Редько. – Киев: НЦУА, 2011. – 32 с. Режим доступу: http://spilka-audit.org.ua/library/125-ayu-redko-earedko.html

14. Рядська В. В. Аудит: Навчальний посібник для студентів вищих навчальних закладів / В. В. Рядська, Я. В. Петраков. – К.: Центр учбової літератури, 2008. – 416 с.

15. Сахарцева І. І. Теоретико–методологічні аспекти формування програм аудиту: монографія / І. І. Сахарцева. – Київ, 2005. – 374 с.

16. Труш В. Є. Організація і методика аудиту підприємницької діяльності: навчальний посібник / В. Є. Труш, Т. А. Калінська –К.: Кондор, 2010 – 149 с.

17. Утенкова К. О. Аудит с нуля / К. О. Утенкова. – Х.: Фактор, 2009. – 304 с.

18. Шевчук В. О. Аудит: підручник / В. О. Шевчук, І. М. Пожарицька, К. С. Суріна. – Сімферополь, 2011 – 218 с.

Додаткова:

19. Адамс Р. Основы аудита: [пер. с англ.] / Р. Адамс, Ю. А. Ариенко. М.: Аудит, ЮНИТИ, 1995. – 398 с.

20. Аренс А. Аудит: [пер с англ.] / А. Аренс, Дж. Лоббек; гл. ред. серии проф. Я. В. Соколов. – М.: Финансы и статистика, 1995. – 560 с.

21. Благой В. В. Оценка риска как составляющая процедуры планирования аудита / В. В. Благой [Електронний ресурс]: – Режим доступу: http:// www.nbuv.gov.ua/portal/soc_gum/kgm_econ/2009_87/staty_87/284–290.pdf

22. Бодюк А. В. Методологічні та нормативно-правові аспекти аудиту підприємницької діяльності: монографія / А. В. Бодюк – К.: Кондор, 2009. – 356 с.

23. Бычкова С. М. Риски аудиторской деятельности / С. М. Бычкова, Л. Н. Растамханова; под. ред. проф. С. М. Бычковой. – М.:Финансы и статистика, 2003. – 416 с.

24. Бычкова С. М. Практический аудит / С. М. Бычкова, Т. Ю. Фомина; под ред. С. М. Бычковой. – М.: Эксмо, 2009. – 176 с.

25. Воронина Л. И. Аудиторская деятельность: основы организации: учебно–практическое пособие / Л. И. Воронина – М.: Эксмо, 2007 – 336 с.

26. Горожанкина Е. А. Аудит: Учебник / Е. А. Горожанкина. – М.: Видавничо–торговельна корпорація "Дашков и ДО", 2007. – 368 с.

27. Гутцайт Е. М., Аудиторская выборка / Е. М. Гутцайт // Журнал Аудитор. – 2005 – №1. – С. 5–10.

28. Додж Рой. Краткое руководство по стандартам и нормам аудита [пер. с англ. С. А. Стукова] / Р.Додж. – М.: Финансы и статистика, ЮНИТИ, 1992. – 240 с.

29. Европейское исследование по вопросам управления рисками мошенничества. Результаты для Украины [Електронний ресурс] // Ernst & Young. – Режим доступу до дослідж.: http://antifraud.com.ua/resources/ library/ ey.php.

30. Заварихин Н. М. Методы аудита / Н. М.Заварихин, Ю.В.Потехина // Аудитор. 2005. – № 7. – С. 39–48.

31. Краев А. В. Аудит. Внутрифирменные стандарты. / А. В. Краев, О. А. Краева, А. М. Богомолов – М.: "Книга сервис", 2002. – 160 с.

32. Кужельный Н. Теория аудита / Н. Кужельный, Г. Давыдов // Бухгалтерский учёт и аудит. – 2006. – № 5. – С. 44 – 51.

33. Лазуренко В. И. Злоупотребление в сфере бухгалтерского учета и отчетности: монографія / В. И. Лазуренко. – Донецк: Донецкий юридический институт ЛГУВД, 2006. – 388 с.

34. Миронова О. А. Аудит: теория и методология: учеб. пособие / О. А. Миронова, М. А. Азарская. – Москва: 2007. – 248 с.

35. Парушина Н. В. Аудит: Учебник / Н. В. Парушина, С. П. Суворова. – [2-е изд., перераб. и доп.] – М.: ИД "ФОРУМ", 2009. – 288с.

36. Петренко С. Н. Риски аудиторской детельности: научно-практическое пособие / С. Н. Петренко. – К.: Эльга, Ника-Центр, 2003. – 84 с.

37. Петрик Е. А. Законодательно – нормативное регулирование аудиторской деятельности в Украине: реалии современности / Е. А. Петрик // Бухгалтерский учёт и аудит – 2009. – № 8–9. – С. 70 – 77.

38. Подольский В. И. Международные и внутрифирменные стандарты аудиторской деятельности / В. И. Подольский, А. А. Савин, Л. В. Сотникова – М.: Вузовский учебник, 2006. – 302 с.

39. Презентація підготовлена Deloitte Touche Tohmatsu Limited – 2007. – C. 28. – Режим доступу до презент.: http://antifraud.com.ua/resources/library/ deloitte.php. – Борьба с корпоративным мошенничеством.

40. Ришар Ж. Аудит и анализ хозяйственной деятельности предприятия: [пер. с франц.] / под ред. Л. П. Белых. – М.: Аудит, ЮНИТИ, 1997. – 375 с.

41. Робертсон Дж. К. Аудит / Дж. К. Робертсон; [пер. с англ.]. – М.: KРMG, 2003. – 496 с.

42. Суворова С. П. Международные стандарты аудита: Учеб. пособ. / С. П. Суворова, Н. В. Парушина, Е. В. Галкина – М.: "ФОРУМ", Форум, ИНФРА–М, 2007. – 320 с.

43. Юдина Г. А. Основы аудита: учебное пособие / Г. А. Юдина, М. Н. Черних. – 2-е изд., перераб. и доп. – М.: КНОРУС, 2008. – 336 с.

Нормативно-правова:

44. Кодекс Етики Професійних бухгалтерів 2009. Міжнародної Федерації Бухгалтерів / Перекл. з англ. за ред. С. Я. Зубілевич – К.: Федерація професійних бухгалтерів і аудиторів України, 2010 – 124 с.

45. Міжнародні стандарти контролю якості, аудиту, огляду, іншого надання впевненості та супутніх послуг: видання 2010 року, частина 1: пер. з англ. Ольховікова О. Л., Селезньов О. В., Зєніна О. О., Гик О. В, Біндер С. Г. – К.: Міжнародна федерація бухгалтерів, Аудиторська палата України, 2010. – 846 с. Режим доступу до документа: http://apu.com.ua/content.php?lang= ukr&c=page. php&id=75

46. Методичні рекомендації щодо забезпечення аудиторськими фірмами системи зберігання аудиторської документації та іншої конфіденційної інформації [Електронний ресурс]: затв. рішенням АПУ від 03.11.2011 р. № 240/10. – Режим доступу до документа: http://apu.com.ua/content.php?lang =ukr&c=page.php&id=2

47. Перелік послуг, які можуть надавати аудитори (аудиторські фірми) [Електронний ресурс]: затв. рішенням АПУ від 22.12.2011 р. № 244/14. – Режим доступу до документа: http://apu.com.ua/content.php?lang= ukr&c=page. Php &id=2

48. Порядок ведення Реєстру аудиторських фірм та аудиторів [Електронний ресурс]: затв. рішенням АПУ від 26.04.2007 р. № 176/7. – Режим доступу до документа: http://apu.com.ua/content.php?lang=ukr&c=page. Php &id=2

49. Порядок застосування до аудиторів (аудиторських фірм) стягнень за неналежне виконання професійних обов’язків [Електронний ресурс]: затв. рішенням АПУ від 15.11.2007 р. № 184/4. – Режим доступу до документа: http://apu.com.ua/content.php?lang=ukr&c=page.Php &id=2

50. Порядок проведення перевірок матеріалів скарг, які надходять до Аудиторської палати України, щодо недотримання аудиторськими фірмами та аудиторами законодавства України, стандартів аудиту, норм професійної етики аудиторів, рішень Аудиторської палати України при наданні ними аудиторських послуг [Електронний ресурс]: затв. рішенням АПУ від 27.11.2008 р. № 196/7. – Режим доступу до документа: http://apu.com.ua/ content. php?lang=ukr&c=page.Php &id=2

51. Положення про забезпечення незалежності аудитора [Електронний ресурс]: затв. рішенням АПУ від 24.12.2009 р. № 209/5. – Режим доступу до документа: http://apu.com.ua/content. php?lang=ukr&c=page.Php &id=2

52. Стратегія діяльності Аудиторської палати України на 2012 – 2017 роки [Електронний ресурс]: затв. рішенням АПУ від 05.07.2012 р. № 252/5. – Режим доступу до документа: http://apu.com.ua/content. php?lang=ukr&c= page.Php &id=2

53. Положення з національної практики контролю якості аудиторських послуг "Організація аудиторськими фірмами й аудиторами системи контролю якості аудиторських послуг" [Електронний ресурс]: затв. рішенням Аудиторської палати України від 27.09.2007 р. № 182/4. – Режим доступ: http://www.apu.com.ua/content.php?lang=ukr&c=page.php&id=2

54. Положення про зовнішніх перевірки системи контролю якості аудиторських послуг [Електронний ресурс]: затв. рішенням АПУ від 26.05.2011 р. № 231/12. – Режим доступу: http://www.apu.com.ua/content. php? lang=ukr&c=page.php&id=2

55. Концептуальна основа контролю аудиторської діяльності в Україні [Електронний ресурс]: затв. рішенням АПУ від 27.09.2007 р. № 182/3. – Режим доступу до документа: http://www.apu.com.ua/ content.php?lang=ukr&c= page.php&id=2

56. Положення про постійне удосконалення професійних знань аудиторів України [Електронний ресурс]: затв. рішенням АПУ від 31.05.2007 р. № 178/5 – Режим доступу до документа: http://apu.com.ua/content.php?lang= ukr&c=page.Php &id=2

57. Програма підготовки до складання кваліфікаційного іспиту для одержання сертифіката аудитора України [Електронний ресурс]: затв. рішенням АПУ від 29.09.2011 р. № 239/8. – Режим доступу до документа: http://apu.com.ua/content.php?lang=ukr&c=page.php&id=16&lang=ukr

58. Положення про сертифікацію аудиторів [Електронний ресурс]: затв. рішенням АПУ від 26.04.2007 р. № 176/7. – Режим доступу до документа: http://apu.com.ua/content. php?lang=ukr&c=page.Php &id=2

59. Інструкція щодо складання звітності за формою № 1 – аудит (річна) " Звіт аудиторської фірми(аудитора) про надані послуги" [Електронний ресурс]: затв. рішенням АПУ від 28.01.2010 р. № 210/12. – Режим доступу до документа: http://apu.com.ua/content. php?lang=ukr&c=page.Php &id=2

60. Про Статут Аудиторської палати України [Електронний ресурс]: затв. рішенням АПУ від 21.06.2007 р. № 180. – Режим доступу до документа: http://apu.com.ua/content. php?lang=ukr&c=page.Php &id=2

61. Регламент Аудиторської палати України [Електронний ресурс]: затв. рішенням АПУ від 24.04.2008 р. № 189/4. – Режим доступу до документа: http://apu.com.ua/content. php?lang=ukr&c=page.Php &id=2

62. Про зовнішні перевірки систем контролю якості, створених аудиторськими фірмами та аудиторами відповідно до професійних стандартів, законодавчих і нормативних вимог [Електронний ресурс]: Положення, затв. Рішенням АПУ від 23.04.2009 р. № 201/4. – Режим доступу до документа: http://www.apu.com.ua/content.php?lang=ukr&c=showreestr.php

63. Про аудиторську діяльність [Електронний ресурс]: Закон, затв. Постановою ВР України від 22.04.1993 р., № 3125–XII. – Режим доступу до документа: http://zakon.rada.gov.ua/

64. Щодо надання аудиторських висновків, які подаються до Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку при розкритті інформації емітентами [Електронний ресурс]: Методичні рекомендації, затв. рішенням ДКЦПФРУ від 19.12.2006 р. № 1528. – Режим доступу до документа: http://zakon.rada.gov.ua/

65. Порядок ведення реєстру аудиторів та аудиторських фірм, які можуть проводити аудиторські перевірки фінансових установ, що здійснюють діяльність на ринку цінних паперів [Електронний ресурс]: затв. рішенням ДКЦПФРУ від 09.11.2006 р. № 1271. – Режим доступу до документа: http://apu.com.ua/content. php?lang=ukr&c=page.Php &id=2

66. Положення про порядок ведення Реєстру аудиторських фірм, які мають право на проведення аудиторських перевірок банків [Електронний ресурс]: затв. Постановою Правління НБУ від 19.12.2011 р. № 1466/20204. – Режим доступу до документа: http://apu.com.ua/ content. php?lang=ukr&c=page.Php &id=2

67. Порядок ведення реєстру аудиторів, які можуть проводити аудиторські перевірки фінансових установ [Електронний ресурс]: Розпорядження Держфінпослуг України від 19 лютого 2004 р. № 86. – Режим доступу до документа: http://www.uazakon.com/documents/date_4p/pg_ioclxl.htm

68. Методичні роз'яснення стосовно здійснення аудиторських перевірок фінансового стану підприємств, що приватизуються [Електронний ресурс]: затв. Наказом Фонду державного майна України від 03.08.1995 р. № 998. – Режим доступу до документа: http://www.uazakon.com/documents/date_7r/pg_ iggssu.htm

Інформаційні ресурси:

69. www.ifac.org- офіційний сайт Міжнародної федерації бухгалтерів

70. www.kmu.gov.ua - офіційний сайт Кабінету міністрів України

71. www.minfin.gov.ua - офіційний сайт Міністерства фінансів України

72. www.rada.gov.ua - офіційний сайт Верховної ради України

73. www.apu.com.ua - офіційний сайт Аудиторської палати України.

74. www.spilka-audit.org.ua - офіційний сайт Всеукраїнської професійної громадська організація "Спілка аудиторів України"

75. www.ufpaa.org - офіційний сайт Федерації професійних бухгалтерів і аудиторів України

76. www.faaf.org.ua офіційний сайт Всеукраїнської професійної громадської організації "Федерація аудиторів, бухгалтерів і фінансистів АПК України"

77. www.uacaa.org - офіційний сайт Української асоціація сертифікованих бухгалтерів і аудиторів

78. www.rnba.com.ua - офіційний сайт Ради незалежних бухгалтерів та аудиторів

79. www.usfa.org.ua - офіційний сайт Громадської організації "Українське товариство фінансових аналітиків"

80. www.theiia.org – офіційний сайт Інституту Внутрішніх аудиторів

81. gaap.ru/ - офіційний сайт Інституту професійних бухгалтерів і аудиторів Росії

82. www.ifac.org/IAASB/ - офіційний сайт Ради з міжнародних стандартів аудиту та гарантії якості

83. ru.ifac.org/IAASB/ - офіційний сайт Комітету з міжнародних стандартів аудиту та підтвердженню достовірності інформації





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 1013 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.023 с)...