Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Захист туристів з боку поліції



Туристські центри багато в чому виграють від розвитку туризму у вигляді робочих місць, доходів і підйому економіки в цілому. Але одночасно на їхній території можливі певні негативні явища. З погляду туриста, імідж туристичного центра складається з його вражень і досвіду спілкування з адміністрацією аеропорту, носіями, співробітниками довідкового бюро, водіями таксі, працівниками готелю, офіціантами в ресторані, людьми на вулицях, у магазинах, а також з контактів з місцевою природою.

На рівні туристичних центрів турист одержує весь комплекс туристських послуг, що надаються місцевим населенням. Тому питання безпеки стосуються як туристів, так і громадян туристичного центра. Завдяки взаємному розумінню, тісному зв’язку обидві групи можуть отримати користь для себе від прийнятих заходів безпеки. Розвитку подібного взаєморозуміння може допомогти створення місцевої системи, що поєднує всіх, хто працює з відвідувачами в туристичному центрі, здатної вирішувати проблеми захисту й безпеки туристів і місцевого населення на систематичній основі.

На місцевому рівні адміністрація туристичних центрів насамперед зіштовхується з такими проблемами, як безпека туристів і захист місцевих громадян, надання ефективної допомоги тим й іншим з боку поліції, протипожежна безпека в місцях розміщення, охорона здоров’я відвідувачів, екстрена допомога при надзвичайних обставинах, розгляд скарг споживачів, туристське страхування, турбота про відвідувачів, що вимагають особливої уваги. Під час перебування в країні відвідування в більшості іноземних туристів виникають проблеми зі спілкуванням. Небезпечним може бути поводження як місцевого населення, так і відвідувачів по відношенню один до одного. Перелік вищевикладених проблем вимагає свого вивчення й вироблення конкретних рекомендацій з їх «пом’якшення» і, по можливості, виключення.

Ці проблеми не залишилися без уваги ВТО, що надає велику допомогу в їхньому розв’язанні й з досвідом якої корисно познайомитися.

Поліцейський захист туристів можливий тільки на основі співробітництва між туристами й поліцейськими. По-перше, у поліції є досить чітке уявлення про різні ситуації, у яких опиняються туристи й де необхідне втручання органів правопорядку. По-друге, поліцейські добре знають рівень злочинності в місті, види скоєних злочинів, найнебезпечніші щодо цього райони й місця. Хоча при цьому в поліції можуть і не знати, які великі заходи заплановані на найближчий час або що на окремих туристських ринках здійснюється масова рекламно-інформаційна кампанія з популяризації даного туристичного центра. Планування будь-яких заходів повинно бути обов’язково скоординоване з місцевою поліцією.

Підняти рівень поліцейського захисту на території туристських центрів пропонується за рахунок таких дій:

1) постійної координації зусиль туристського сектора з місцевою поліцією;

2) постійного навчання працівників сфери туризму;

3) поліція повинна регулярно інформувати працівників сфери туризму про становище зі злочинністю на території туристичного центра для того, щоб турфірми могли відгородити клієнтів від додаткових загроз;

4) постійного навчання співробітників поліції.

Цей напрямок припускає створення системи ознайомлення поліцейських з потребами індустрії туризму на території туристичного центра. Наприклад, поліцейська влада може потурбуватися про збільшення числа піших патрулів у районах з великою концентрацією туристів, які, як дружня сила, виявляться поруч і допоможуть туристові, якщо в цьому буде необхідність. Перспективним вважається гарне знання іноземних мов поліцейськими для ефективного спілкування з іноземними відвідувачами.

У районах масового туризму (Іспанія), а також там, де спостерігаються значні культурні розходження між туристами й місцевим населенням (Малайзія), окремі туристичні центри створили спеціальні туристські підрозділи в складі місцевої поліції або навіть самостійну туристську поліцію. Співробітники туристської поліції вивчають іноземні мови, добре знають місцеві визначні пам’ятки і, як правило, патрулюють у місцях масового скупчення туристів. У коло їхніх обов’язків входить забезпечення безпеки, попередження злочинів, надання туристам необхідної їм інформації, врегулювання спорів і розслідування випадків участі туристів у незаконній діяльності.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 575 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...