Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Вимоги до туристичних фірм зі страхового захисту туристів



Страхування туриста (медичне й від нещасного випадку) є обов’язковим. Договір страхування (медичного й від нещасного випадку) повинен забезпечувати страховий захист туриста на весь період подорожі. Страхування забезпечується туроператором (турагентом) на основі угоди зі страховиком, що має відповідну ліцензію. Інформація про умови обов’язкового страхування повинна бути надана туристові до укладання договору про туристичне обслуговування.

Туроператор (турагент) зобов’язаний проінформувати туриста про наявність інших ризиків, пов’язаних із наданням туристичних послуг, і можливості їхнього страхування. На вимогу туриста туроператор (турагент) забезпечує страхування інших ризиків подорожі.

Страхування забезпечується туроператором (турагентом) на підставі письмової заяви туриста за ціною не вище середньої ціни на ринку.

Турист має право самостійно укласти договір із будь-якою страховою компанією, яка має відповідну ліцензію, і зобов’язаний вчасно підтвердити туроператорові (турагенту) наявність належним чином укладеного договору обов’язкового страхування.

При укладанні туристом договору безпосередньо зі страховиком туроператор (турагент) зобов’язаний перевірити наявність страхового поліса в туриста й прикласти копію страхового поліса до договору про туристичне обслуговування.

Турист, на свій розсуд, має право укласти додаткові договори страхування, наприклад, для покриття витрат у випадках дострокового припинення подорожі за власною ініціативою або передчасним поверненням до місця постійного проживання внаслідок нещасного випадку, хвороби.

Компенсація збитку, заподіяного життю, здоров’ю, майну туриста здійснюється в порядку зазначеному в страховому полісі.

Туроператор (турагент) зобов’язаний вести облік страхових полісів, виданих туристам.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 621 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...