Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Укладання субдоговорів



Ваша компанія може бездоганно виконувати лише декілька речей. Для інших видів діяльності наймають тих, хто може зробити це краще. Спочатку укладання субдоговорів застосовувалося тільки щодо неосновної діяльності компанії, такої як прибирання офісу або покращення ландшафту. Але сьогоднішня мантра говорить про те, що компанії слід укладати субдоговори в кожному випадку, якщо хтось інший може виконати цю роботу краще або дешевше. Субпідрядники часто пропонують більш низькі ціни і надають кращі результати, тому що це їх спеціалізація. Ось чому Nike вирішує не виготовляти взуття власноруч, а наймає для цього азіатські фірми, які зроблять це і дешевше, і краще.

Компаніям потрібно знати, якою діяльністю займатися самим, а для якої шукати виконавців на стороні. Як правило, вони наймають фахівців з реклами і маркетингових досліджень. Деякі компанії запрошують фахівців з прямої поштової розсилки і телемаркетингу. Є й такі, хто наймає фахівців з розробки нового товару і по роботі з торговим персоналом. Є компанія, яка укладає субдоговори з цілим підрозділом маркетингу.

Одного разу компанія найняла фахівця для того, щоб він допоміг вирішити адміністрації, кого ж зі сторони їй найняти. Після перевірки всієї її діяльності він відправив звіт Раді Директорів: "Джентльмени, вам потрібно наймати людей зі сторони для всіх видів вашої діяльності. Добре у вас нічого не виходить ". Вони були приголомшені. "Тобто ви говорите, що нам слід покинути займатися бізнесом?" "Ні, – відповів їм фахівець. – Я вам порадив, як робити великі гроші. Ваші витрати зменшаться. У вашій компетенції буде тільки керувати найнятими людьми ". По суті, фахівець пропонував, щоб вони стали віртуальної організацією.

Однак є небезпека, що компанія може зайти надто далеко у наймі помічників. Фірма стає видатною, якщо вона створює певний набір основних компетенцій, які переплетені настільки майстерно, що їх дуже важко імітувати в цілому. Це саме те, що роблять такі компанії, як IKEA, Wal-Mart і Southwest Airlines. Вони наймають працівників для деяких видів діяльності, але зберігають для себе взаємопов'язаний набір компетенції і навичок, які протистоять бажанням їх імітувати.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 469 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...