Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Правила експлуатації і техніки безпеки хліборізок



Експлуатація хліборізок. Хліборізки встановлюються на міцному столі або прилавку. До місця встановлення підводиться струм потрібної напруги і провід заземлення. На розподільному щиті обов’язково монтуються запобіжники.

Перед початком роботи, не вмикаючи електродвигун, перевіряється готовність машини до роботи, правильність її збірки, відсутність сторонніх предметів під ножем і в лотках. Розгальмувавши електродвигун, вручну провертаються регулювальні диски. Потім на декілька секунд вмикається двигун і робота його перевіряється на холостому ході, звертаючи увагу на напрямок обертання ножу, який вказаний стрілкою на кожусі.

Після цього на регулювальному диску встановлюється необхідна товщина нарізки, каретка відводиться у крайнє праве положення, кладеться і закріплюється хліб, опускається захисна решітка (кришка) і вмикається електродвигун. Якщо поперечний розсік хліба більше ніж 155 х 140 мм, він в ручну перед цим розрізається на дві половини.

Після закінчення нарізки хліба двигун автоматично вимикається.

В процесі експлуатації періодично повинна проводитись заточка ножу. Для заточки ножу МРХ-180 противага машини застопорюється фіксатором таким чином, щоб ніж знаходився у верхньому положенні.

Послабивши стопорний гвинт, заточувальний пристрій обертається на 180о, заточувальні камені підводяться до ножу і пристрій знову закріплюється гвинтом. Рукоятка для обертання ножа піднімається вверх і встановлюється у горизонтальне положення. Нажимаючи на заточувальний пристрій камені щільно притискаються з двох сторін до ножу і обертанням ножа за допомогою рукоятки приводиться заточування і доводка до леза. Після закінчення заточування пристрій встановлюється в початкове положення, фіксатор противаги вимикається, а рукоятка закріплюється у вертикальному стані.

Після роботи з хліборізки видаляються крихти, ніж вичищається від залишків налиплого хлібу і всі доступні місця машини протираються чистим сухим рушником.

Ніж хліборізки МРХ-180 відчищається від налиплого хлібу за допомогою шкребків. Чищення ножу проводиться натиском на кнопки скребків, що знаходяться з обох сторін кришки корпусу до повного видалення налиплого хліба. Після відчищання хліборізка закривається запобіжним чохлом.

Змазка вузлів хліборізки проводиться періодично у відповідності з вказівками Інструкції заводу-виробника. Так, заміна змазки ЦИАТИМ-201 підшипників котіння у вузлі ножу, у траверсі на опорах противаги проводиться один раз у рік. Не менш одного разу у рік втулково-роликові ланцюги проварюються у змазці ТРН і одночасно змазуються заново. Передня опора, опора валу подачі, каретка подачі, змащуються машинним мастилом один раз у шість місяців, а ексцентрик шатуна – 3-4 рази в місяць за потребою.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 3754 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...