Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Завдання. Завдання 1. Нарахувати заробітну плату товарознавцю торговельного підпри­єм­ства за червень місяць, оклад якого 1230,0 грн



Завдання 1. Нарахувати заробітну плату товарознавцю торговельного підпри­єм­ства за червень місяць, оклад якого 1230,0 грн. Економіст із 23 робочих днів від­працював 22 дні. Економісту виплачується премія за збільшення товарообороту проти минулого року у розмірі 15 %, за перевиконання квартального пла­ну прибутку - 30 % від суми окладів за квартал. Умови преміювання виконані.

Завдання 2. Нарахувати винагороду за підсумками діяльності за рік голові правління споживчого товариства, який має стаж роботи на даному підприємстві 12 років та товарознавцю, стаж роботи якого становить 4 роки. Річний фонд оплати праці названих працівників відповідно становить 20160 грн. та 16800 грн. Загальна сума винагороди за підсумками діяльності за рік по споживчому товариству становить 39,2 тис. грн. Розміри винагороди на 1 грн. розрахункової заробітної плати визначити, використовуючи дані таблиці 9.1

Таблиця 9.1

Вихідні дані для розрахунку винагороду за підсумками діяльності за рік

Стажові групи Річний фонд оплати праці, тис. грн. Коефіцієнт диферен­ціації винагороди Розрахунковий річний фонд оплати праці, тис. грн.
до 3 років      
від 3 до 5   1,5  
Більше 5 років      
Разом   Х  

Завдання 3. Визначити показник динаміки продуктивності праці у звітному році порівняно з попереднім для магазину «Одяг», якщо виробіток в діючих цінах склав: у попередньому році − 9,6 тис. грн.; у звітному році 10,7 тис. грн. Індекс цін 1,2; індекс трудомісткості товарообороту 1,09.

Завдання 4. Провести аналіз показників з праці й заробітної плати споживчого товариства на основі даних приведених у таблиці 9.2.

Таблиця 9.2

Динаміка показників з праці й заробітної плати споживчого товариства за звітний рік

Показники Попередній рік Звітний рік Динаміка, % або відхилення (+,-)
Роздрібний товарооборот, тис. грн.      
Середньооблікова чисельність продавців в еквіваленті повної зайнятості, осіб      
Фонд оплати праці: а) у сумі тис. грн.; б) у відсотках до товарообороту, % 187,2 203,3  
Середня заробітна плата одного продавця, грн.      
Виробіток продавця, тис. грн.      
Чисельність продавців на 10 тис. грн. товарообороту, осіб.      

Завдання 5. Визначити планову чисельність продавців торговельного підприємства на наступний рік виходячи з даних таблиці 9.3.

Таблиця 9.3

Вихідні дані для розрахунку планової чисельності продавців торговельного підприємства

Показники Звітний рік План на наступний рік
Товарооборот, тис. грн.    
Чисельність продавців, осіб    
Виробіток, тис. грн.    
Індекс цін (прогноз) - 1,2

Завдання 6. Визначити планову суму фонду оплати праці торговельного підприємства на наступний рік, виходячи з даних таблиці 9.4.

Таблиця 9.4

Вихідні дані для розрахунку планової суми фонду оплати праці торговельного підприємства

Показники Звітний рік План на наступний рік
Роздрібний товарооборот, тис. грн.    
Фонд оплати праці, тис. грн.    
Чисельність працівників, осіб    
Середня заробітна плата за місяць, грн.    

Середня заробітна плата за місяць зросте на 15 %, а чисельність працівників зміниться пропорційно до зміни роздрібного товарообороту.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 358 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...